Prima Pagina Apple Un judecator din Olanda refuza interzicerea comercializarii iDevice-urilor

Un judecator din Olanda refuza interzicerea comercializarii iDevice-urilor

    Chiar dupa prezentarea terminalului iPhone 4S in cadrul unei conferinte ce a avut loc in campusul companiei Apple din Cupertino Samsung a introdus cateva cererei de chemare in judecata in Europa si SUA. Samsung cerea interzicerea comercializarii iDevice-urilor in tarile in care a introdus chemarile in judecata iar drept motivare pentru pretentiile sale prezenta cateva brevete de inventie pe care iDevice-urile le-ar incalca. Astazi o instanta din Olanda a refuzat companiei Samsung cererea de interdictie a vanzarilor motivand ca brevetele de inventie ale companiei asiatice fac parte din standardul FRAND. Practic instanta a recunoscut ca iDevice-urile au implementate tehnologiile celor de la Samsung insa compania asiatica nu se poate folosi de brevete pentru a interzice vanzarile.

A win for Apple but also relief for the industry because the judge upheld widespread understanding of fair, reasonable, and non-discriminatory (FRAND) terms in the use of patents.

    Judecatorul olandez a recomandat celor doua companii sa ajunga la o intelegere cu privire la disputele pe care le au insa stim cu totii ca acest lucru nu se va intampla prea curand. Practic Samsung pierde o noua batalie in fata companiei Apple si este greu de crezut ca, cererile din Italia si Franta, baza pe aceleasi brevete, ar putea duce la o interdictie. Samsung isi punea toate sperantele in aceste brevete de inventie insa din pacate ele s-au dovedit a fi insuficiente pentru a impune o interdictie de vanzare a produselor companiei Apple.

 • U.nnamed

  pai nu se baga nimeni sa opreasca vanzarea de iDevice..va dati seama ce bani aduce statului prin tva si operatorilor…..chiar daca incalca sau nu, nu conteaza pentru ca la urma urmei daca omu vrea apple….de ce sa ii opreasca?

 • Vasi

  Logica ta nu e chiar ok, la fel ar trebui să gândească judecătorii și cu deviceurile Samsung, dar iată că alea se interzic rând pe rând în tot mai multe țări, iar astea Apple nu.
  Prin asta Apple demonstrează că nu sunt chiar așa mari copiatori, din contra, alții îi copiază, deci au tot dreptul să dea în judecată, față de Samsung care o iau în barbă rău. Chiar dacă majoritatea (inclusiv eu) nu sunt de acord cu acest fel de procese….pentru că pierdem noi, consumatorii…dar asta e. Apple vrea să arate că are dreptate, și se pare că are.

 • Tigris Regalis

  Samsung pierde pe toată linia și e timpul să-și bage mințile-n cap, altfel nu va mai vinde decât în lumea a treia!

 • Pingback: Samsung introduce actiuni in instante pentru blocarea vanzarilor iPhone 4S in Australia si Japonia()