Un judecator din Olanda refuza interzicerea comercializarii iDevice-urilor

    Chiar dupa prezentarea terminalului iPhone 4S in cadrul unei conferinte ce a avut loc in campusul companiei Apple din Cupertino Samsung a introdus cateva cererei de chemare in judecata in Europa si SUA. Samsung cerea interzicerea comercializarii iDevice-urilor in tarile in care a introdus chemarile in judecata iar drept motivare pentru pretentiile sale prezenta cateva brevete de inventie pe care iDevice-urile le-ar incalca. Astazi o instanta din Olanda a refuzat companiei Samsung cererea de interdictie a vanzarilor motivand ca brevetele de inventie ale companiei asiatice fac parte din standardul FRAND. Practic instanta a recunoscut ca iDevice-urile au implementate tehnologiile celor de la Samsung insa compania asiatica nu se poate folosi de brevete pentru a interzice vanzarile.

A win for Apple but also relief for the industry because the judge upheld widespread understanding of fair, reasonable, and non-discriminatory (FRAND) terms in the use of patents.

    Judecatorul olandez a recomandat celor doua companii sa ajunga la o intelegere cu privire la disputele pe care le au insa stim cu totii ca acest lucru nu se va intampla prea curand. Practic Samsung pierde o noua batalie in fata companiei Apple si este greu de crezut ca, cererile din Italia si Franta, baza pe aceleasi brevete, ar putea duce la o interdictie. Samsung isi punea toate sperantele in aceste brevete de inventie insa din pacate ele s-au dovedit a fi insuficiente pentru a impune o interdictie de vanzare a produselor companiei Apple.