Producatorii carcaselor pentru iPhone 5 au pierdut zeci de mii de dolari in urma alegerii facute

    Probabil va amintiti cu totii despre zvonurile aparute pe internet inca din luna iulie a acestui an, zvonuri care dadeau drept sigura lansarea unui iPhone 5 cu ecran de 4 inch si design modificat. Aceste zvonuri au venit dupa ce anumiti producatori de carcase au lansat cateva modele de accesorii pe piata iar in scurt timp carcasele au ajuns sa fie vandute in intreaga lume. In baza informatiilor furnizate de chinezi, cativa producatori de carcase s-au grabit sa faca matrite pentru noile accesorii si chiar a facut comenzi pentru cateva zeci de mii de unitati.

After three separate manufacturing partners in China sent him detailed 3D models of an iPhone with a widened, pill-shaped “home” button and a slightly tapered back, Hickman decided to roll the dice. He paid $50,000 to make steel moldings to mass-produce cases for the new design and, on the morning of Apple’s announcement, began taking orders on his website.

     Case Mate si Hard Candy sunt doi dintre cei mai renumiti producatori de carcase pentru iDevice-uri si din pacate ambele companii au pierdut bani seriosi in baza zvounrilor din China. Hard Candy a cheltuit 50.000 de dolari numai pe matrite pentru producerea carcaselor plus alti bani pentru producerea unui anumit numar de accesorii. Case Mate se afla in aceeasi situatie si din pacate naivitatea lor ne-a indus si pe noi in eroare deoarece am luat de bune produsele lor crezand ca au fost construite in baza unor informatii sigure. In realitate producatorii nu aveau nici cea mai vaga idee daca produsele lor se vor potrivi pe noile produse, intreaga industrie fiind “un joc de noroc” care uneori da rezultate, alteori cauzeaza pierde financiare serioase.

    Mai multe despre industria producatorilor de carcase puteti citi in BusinessWeek.