Prima Pagina Apple Video: Siri si problemele cu recunoasterea comenzilor vocale

Video: Siri si problemele cu recunoasterea comenzilor vocale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4LM7edH6ZpE[/youtube]

    Siri este de departe cel mai interesant sistem de recunoastere a comenzilor vocale implementat pe vreun smartphone vreodata insa din pacate “sufera” de aceleasi probleme cu care se confruta orice sistem de acest gen, recunoasterea cuvintelor. Desi Apple a facut serviciul compatibil cu anumite limbi de pe glob, daca nu vorbiti corect una dintre ele s-ar putea sa aveti probleme in a lucra cu Siri. In primul clip video avem un asiatic, care nu stie engleza dar incearca sa utilizeze Siri si nu prea are noroc pentru ca nu rosteste corect cuvintele si ceea ce rosteste el nu prea are logica pentru inteligenta artificiala din Siri.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E91Qu1nVQtE[/youtube]

    Lasandu-i la o parte pe cei care nu stiu engleza dar vor Siri, trecem la australieni care au limba oficial inclusa in noul asistent vocal al Apple. Daca din Siri este setata limba engleza – australiana drept cea oficiala atunci asistentul celor de la Apple raspunde fara probleme la comenzi. Daca in schimb este setata limba engleza atunci un accent australian se va dovedi a fi extrem de greu de utilizat cu Siri. Practic acest clipuri demonstreaza ca fara un accent bun nu vom putea utiliza Siri si daca nu stiti sa vorbiti corect engleza puteti sa va luati gandul de la noul serviciu al iPhone 4S.

 • Mihai

  Pai cred si eu…ala rage in spate acolo, iar asta cu telefonul in mana numai engleza nu vorbea. Sa invete engleza si dupa aia sa faca videouri.

 • Alexandru

  In fapt Siri nu are nici un fe de problema atata timp cat vorbesti correct in limba pentru care este setat oficial.
  Nu inteleg aceste teste care dovedesc ca daca nu vorbesti correct engleza nu functioneaza…logic…doh
  Sau daca setezi in franceza dar vorbesti in engleza iar nu functioneaza…deosebit

 • alexhfv

  normal ce tre’ sa vb corect limba engleza.. ce idioti..

 • cond0r

  Nici eu nu vad unde este problema. Ma asteptam la altceva dupa ce am citit titlul.

 • Alex

  Chiar nu te inteleg zaone la articolul asta. E ca si cum ai spune ca daca un sistem de operare este in engleza si un utilizator nu stie engleza nu va il va intelege! Logic ca din moment ce setezi Siri pe o limba sa nu functioneze pe alta limba! Chiar nu inteleg ce ai vrut sa spui cu acest articol

 • Andreir

  Ca sa reprezinte mai bine continutul, titlul articolului poate ar fi trebuit sa sune cam asa:
  “Siri si problemele de recunoastere a comenzilor vocale date de nevorbitoirii nativi ai limbii setate”

 • Vasi

  Păi te poate motiva să pui burta pe care și să înveți corect limba.
  Dacă vreodată va fi Siri în română, cu siguranță nu se va descurca cu toți meltenii noștri care nici româna n-o știu cum trebuie… 😉

 • ion100

  Cand o sa-l aveti, o sa vedeti unde e problema. Si o sa demonstrati prietenilor ca siri functioneaza, intreband : “What’s the weather like?”. E salutara ideea, doar ca nu e pentru 2011. Insa nu e rau ca a fost implementata acum. Va avea nevoie de timp sa se dezvolte. Programul va evolua, cu siguranta, dar asa cum google translate nu va putea face in viitorul apropiat o traducere ca lumea, asa nici siri nu va intelege/sti ce vreti sa-i cereti.

 • revenge

  Pai daca Siri ala o sa-l asculte pe unul dinTexas care vorbeste engleza americana in felul lui, pun pariu ca nu o sa inteleaga nimic.
  La fel cu vreo 90% din englezi, scotieni, galezi.
  Deocamdata sistemele de recunoastere vocala sunt in fasa si avand in vedere multitudinea de accente care se folosesc intr-o limba, nici nu au mari sanse sa devina ceva reliabil.
  E mai usor pt un roman sa vorbeasca o engleza inteligibila pt Siri sau alte sisteme de recunoastere vocala, decat pt un englez sau american sa-si lepede accentul zonal si sa vorbeasca o engleza “curata”.

 • oakyz

  Am spus asta de cand a fost prezentat SIRI, o mare tampenie care este aproape imposibil de folosit pentru cineva care nu vorbeste fluent engleza, cine nu crede poate incerca Voice Control, care merge minunat. Poate tipul ala nu vorbeste engleza perfect, dar SIRI ar trebuii sa functioneze si cu pronuntii nu atat de “perfecte”.

 • sirmotto

  E o gluma articolul, sau…

 • Tigris Regalis

  Hmmm, nimic neașteptat aici … nu numai Siri, nici oamenii nu te înțeleg dacă nu te exprimi corect în limba lor.

  @oakyz: Din contră, review-urile par predominant pozitive și contrare presupunerilor tale, majoritatea sunt plăcut surprinși și uneori uimiți de rezultatele pe care le obțin, care le întrec așteptările. E o mare evoluție și în timp se va îmbunătăți tot mai mult.

 • i3GS

  trebuie sa stie si sa vorbeasca calumea engleza 😐

 • Apple nu da si lectii de limba engleza…. Doar a facut un soft si un device capabil sa o inteleaga.

 • benny89

  am iphone 4s si m-am jucat azi cu siri. nu stiu bine engleza, sunt pe departe de a o vorbi fluent dar unele lucruri le intelege. cata engleza stiu o pricepe si el, la ce ma balbai e normal sa nu o priceapa. nu cred k sunt probleme cu siri ci cu persoanele care-l folosesc