Prima Pagina Apple Apple vinde iPhone 4S unlocked si in SUA

Apple vinde iPhone 4S unlocked si in SUA

    Desi initial compania Apple a sustinut ca nu comercializeaza terminale iPhone 4S decodate in SUA, iata ca toti cei care au achizitionat un iPhone 4S la pret intreg din magazinele Apple au constatat ca dispozitivul apare ca fiind decodat in iTunes. Imaginea de mai sus a intampinat cateva sute de mii de posesori de iPhone 4S si va imaginati cat de bucurosi au fost sa afle ca pot utiliza dispozitivul cu orice operator de telefonie mobila din lume, nu doar cu AT&T. Terminalele cumparate de la Apple la pret intreg au preturi care variaza intre 649$ pentru versiunea de 16 GB si 849$ pentru versiunea de 32 GB.

    Mai multi utilizatori au reusit sa confirme ca terminalele sunt intr-adevar decodate de catre Apple insa fericirea s-ar putea sa dureze foarte putin. Si Sprint vinde terminale iPhone 4S decodate in retelele GSM insa promite sa le codeze in foarte scurt timp deci acelasi lucru s-ar putea intampla si cu terminalele celor de la AT&T. Peste cateva saptamani s-ar putea sa apara un carrier bundle update care sa blocheze toate terminalele iPhone 4S cumparate acum si va fi destul de complicata mentinerea decodarii chiar daca vorbim doar despre un Carrier Bundle.

    In concluzie, se pare ca terminalele iPhone 4S vandute acum la pret intreg de catre Apple ar fi decodate dar ele ar putea fi recodate de catre AT&T pentru ca oficial terminalele respective ar trebui sa fie codate in reteaua operatorului american.

 • ion100

  O, Doamne, sclavagismul epocii moderne. Pai cum sa iti bolcheze un amarat de telefon care e proprietatea ta si L-AI LUAT LA PRET INTREG?!

 • oakyz

  Eu nu vad de unde reiese ca terminalele TREBUIE sau vor fi blocate in reteaua unui operator, nici nu cred ca este LEGAL sa faca asta atata timp cat a fost platit pretul INTREG pentru un terminal si nu a fost cumparat cu un contract de telefonie care implica si un discount.

  Parerea mea… terminalele cumparate UNLOCKED vor ramane UNLOCKED altfel se vor trezii cu procse pe cap pe care le vor castiga clientii fara probleme.

 • Terminalele respective au fost cumparate in baza intelegerii ca vor fi codate, nu decodare. Ele trebuiau sa fie codate si nu sunt iar AT&T le poate coda oricand.

 • oakyz

  Pai daca ai cumparat un telefon care trebuia sa fie Codat, da mi se pare normal, dar tu ai scris altceva:

  “iata ca toti cei care au achizitionat un iPhone 4S la pret intreg din magazinele Apple au constatat ca dispozitivul apare ca fiind decodat in iTunes.”

  Daca am platit pretul INTREG pentru un telefon mi se pare normal sa fie DECODAT, deci nu vad ce intelegere ar putea exista, chiar si pe siteul lor scrie clar ca telefoanele deblocate functioneaza pe retelele GSM din USA si international atata timp cat se foloseste un micro-sim.

  Deci, ori informatia este total gresita, ori ce spui tu este aiurea. Odata cumparat un telefon la liber (unlocked), la care sa emis o factura, etc si nu ai semnat nici un contrat cu o companie de telefonie, nu poate sa vina AT&T de ex sa imi blocheze mie telefonul in reteaua lor, alegi ce retea vrei, cand vrei, ei pot controla doar ce tine de SIM`ul lor nu si de telefonul personal.

  Daca a fost vorba sa fie cumparate in baza unui contract cu AT&T atunci nu a fost platit pretul intreg.

 • Eu am scris mai mult in articol, am spus ca terminalele decodate trebuiau sa fie lansata in noiembrie. Terminalele vandute acum la APple sunt codate pe AT&T, scrie clar ca sunt codate chiar daca le cumperi la pret intreg. Acum daca iti convine ce ofera Apple cumperi, daca nu astepti alea decodate.
  Ceea ce intelegi tu e aiurea, daca citeai si partea cu telefoane decodate disponibile din noiembrie inteleageai. De altfel trebuia sa te gandesti ca legislatia nu este la fel peste tot si in SUA pot vinde telefoane la pret intreg codate. Si in Romania operatorii vand terminale la pret intreg codate deci nu stiu ce idei ai tu prin cap dar sunt total pe langa realitate.

 • Claudiu daniel

  In Spania la Vodafone si Movistar daca cumperi un tel cu cartela preplatita , contract sau pe puncte sunt codate in retea dar sunt subventionate! In schimb la Orange( nu stiu recent) stiu ca nu demult puteai sa iei tel tot subventionat pe puncte sau cartelela si era decodat ! Doar ….sa vezi cat de diferitâ e politica companiilor in functie de tarâ.