iOS 5 aduce noi masuri de securitate pentru App Store

    Anul acesta compania Apple a fost actionata de cateva ori in judecata de parinti furiosi ca ai lor copii au achizitionat prin in-app purchases bonusuri pentru jocuri si au cheltuit sute/mii de dolari fara sa isi dea seama. Apple a fost acuzata ca nu ofera masuri de securitate pentru achizitiile din App Store si acum compania din Cupertino a luat act de cereri si a sporit securitatea pentru achizitiile facute din magazinul sau de aplicatii. In Settings>General>Restrictions avem in iOS 5 o noua optiune care ne permite sa setam perioada de timp care trebuie sa treaca intre 2 descarcari ale unor aplicatii pentru a fi ceruta parola Apple ID-ului nostru.

     Mai exact, daca descarcam acum o aplicatie din App Store ni se cere sa introducem parola Apple ID-ului nostru iar daca peste maxim 14 minute redescarcam o alta aplicatie NU ni se cere din nou sa introducem aceeasi parola. Daca in schimb facem o a doua descarcare dupa minim 16 minute ni se cere din nou parola si aceasta este practic masura de siguranta implementata de Apple. Aplicatia App Store din iOS “uita” parola Apple ID-ului nostru dupa fiecare 15 minute pentru a proteja utilizatorii impotriva unor achizitii nedorite.

     Ei bine in iOS 5 avem posibilitatea de a modifica aceasta perioada de timp dar din pacate in loc de 15 minute putem seta doar ca parola sa ne fie ceruta la fiecare descarcare. Apple limiteaza numarul optiunilor la : cererea imediata a parolei si la cererea la fiecare 15 minute. Daca doriti sa fiti 100% sigur ca nimeni nu va putea descarca aplicatii folosind Apple ID-ul vostru atunci setati optiunea immediatly in meniul Settings>General>Restrictions>Require Password si nici o persoana nu va putea descarca aplicatii pentru voi daca nu va stie parola.

     Optiunea este in principal utila pentru parintii care acum se pot proteja tot timpul impotriva unor cheltuieli “neprevazute” facute de copii prin in-app purchases.

2 COMENTARII