Apple dispusa sa licentieze anumite tehnologii producatorilor de terminale Android

    Saptamana trecuta avocatii companiei Apple au introdus la o instanta din Australia o motiune de 65 de pagini in care specifica faptul ca in momentul de fata compania din Cupertino ar fi dispusa sa licentieze anumite tehnologii producatorilor de terminale Android. Desigur ca Apple nu licentiaza tehnologiile importante ci doar tehnologiile lipsite de importanta, tehnologii pe care nu le foloseste, intotdeauna, in bataliile legale si care s-ar putea dovedi a fi extrem de folositoare pentru companii precum Samsung care sunt constant atacate de catre Apple.

Apple Inc was willing to discuss the concept of possible licences. However, he emphasises that such discussion was part of the broader discussion of a framework by which Samsung Electronics Co Limited could continue to sell its products with some elements of Apple Inc’s intellectual property, such as some ‘lower level patents’, available to them but would cease copying the features and functionality of Apple Inc’s products, and the iPad in particular.

    Citatul de mai sus a fost extras din motiunea depusa de catre avocatii Apple si denota cat se poate de clar ca Apple este dispusa sa licentieze cateva brevete de inventie dar numai in situatia in care producatorii respectivi nu ar mai copia produsele Apple. Pentru Samsung o asemenea licentiere ar fi fara rost deoarece nu ar acoperi brevetele de inventie pe care este acuzata ca le-a copiat si ar fi nevoita sa schimbe foarte multe elemente de design si ale interfatei produselor sale. Practic tot ceea ce ofera Apple nu este util pentru multi producatori insa intentia lor reprezinta un prim pas spre normalitate.