Siri ar putea functiona pe iPhone 3G si iPod Touch 3G/4G

   Steve Troughton-Smith, omul care a reusit sa porteze cu succes Siri pe iPhone 4, sustine ca noul asistent personal al celor de la Apple ar putea functiona chiar si pe iPod Touch 3G/4G sau chiar pe iPhone 3GS. Deocamdata el nu a instalat Siri pe aceste dispozitive insa teoretic portarea este posibila dar ramane de vazut daca hardware-ul inclus in respectivele dispozitive este capabil sa ruleze fara probleme noul sistem. iPhone 4 are hardware mai bun decat iPhone 3GS si aici nu vorbim doar despre procesor, ci si despre RAM care are o cantitate dubla.

   Deocamdata nimeni nu incearca sa ofere o solutie universala pentru a instala Siri pe vechile iDevice-uri deoarece un asemenea proces ar implica piratarea sistemului conceput de catre Apple si nici un dezvoltator nu doreste sa isi asume riscul de a fi dat in judecata. De indata ce va fi descoperit un bootrom exploit pentru iPhone 4S, vom avea in sfarsit o solutie pentru instalarea Siri pe iPhone 4/iPad 2 pentru inceput si probabil pentru iPhone 3GS si iPod Touch3G/4G mai tarziu. Vestile sunt bune pentru posesorii de terminale vechi, ramane de vazut cat de rapid vor fi dezvoltate solutiile respective.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N-OnZCywaII[/youtube]

12 COMENTARII

  1. @Bylly: Exista articole despre jailbreak unde poti intreba, exista forumul, NU mai fa offtopic aiurea. NU stiu daca mai semneaza sau nu!
    @Dany: Vise. Baseband-ul nu are absolut nici o legatura cu baseband-ul.

  2. 3gs si 4 au din cate stiu eu ambele acelasi chip grafic – sgx 535, iar procesorul din i4 are cu 200-250 de mhz in plus.

    In cazul de fata diferenta de ram nu este relevanta pentru ca sunt convins ca siri nu ocupa 200-300 mb pt o functionare optima.

  3. Problema nu este portarea pe un alt idevice. Partea cea mai nasoala este ca siri trebuie sa se conecteze la serverele apple ca sa mearga. Deci trebuie cumva pacalite.

  4. Cum adica “a reusit sa porteze cu succes Siri pe iPhone 4”.
    A introdus doar elementele de UI. Pe care un dezvoltator de tweak-uri le poate replica si le poate introduce usor.

    Se poate numi succes, atunci cand pune o intrebare iar Siri ii raspunde, sau cand dicteaza un text.
    Am mai vazut un articol cu “Siri poate sa functioneaze si pe iPad 2”, in realitate era doar un toggle de on / off cu textul Siri introdus in meniul Settings.

  5. @cond0r: A fost portat, nu raspunde la comenzi pentru ca Apple nu autentifica respectivele comenzi. Portul inseamna ca sistemul sa functioneze pe un alt terminal si lucrul asta se intampla. Portul este complet, partea cu raspunsul la comenzi tine de serverele Apple si vor gasi o rezolvare.