iPhone 5 – iata de ce nu a fost lansat anul acesta

     Dupa o vara intreaga de zvonuri si nicio lansare, iPhone 4S a venit ca o dezamagire pentru multi insa in final a reusit sa stabileasca un record de vanzari pentru Apple deoarece in prima saptamana de disponibilitate compania din Cupertino a vandut nu mai putin de 4 milioane de unitati. iPhone 4S este un succes, dar oare de ce nu a fost lansat si iPhone 5 anul acesta? Cei de la 9to5mac sustin ca au reusit sa afle informatii de la surse apropiate Apple si de la partenerii chinezi ai companiei si ofera o explicatie logica pentru amanarea lansarii iPhone 5.

     Pentru inceput va spun ca Apple intentiona sa lanseze iPhone 4S la WWDC 2011 insa din pacate Siri a fost cel care a tinut totul in loc. In luna februarie a acestui an compania a realizat ca nu poate finaliza integrarea Siri in iOS 5 si nu poate lansa versiunea beta a noului iOS 5 pana la WWDC 2011. Atunci practic a fost luata decizia amanarii lansarii celor doua noi produse pana in perioada septembrie – octombrie 2011, desi nici acum Siri nu este 100% functional. Anul acesta Apple a deviat de la traditii pentru a se asigura ca ofera utilizatorilor un sistem de operare cat se poate de bun, cu cat mai multe functii noi si cat mai putine buguri.

    Lasand la o parte iPhone 4S si iOS 5, sa revenim la iPhone 5. Apple ar fi dorit sa lanseze iPhone 5 cu ecran mai mare, design modificat si structura mai subtire insa din pacate Foxconn nu a reusit sa dezvolte un proces de productie eficient. Au existat probleme cu noile ecrane dar si cu implementarea componentelor si un urma acestor probleme Apple a decis sa nu mai lanseze iPhone 5 anul acesta. Practic dispozitivul exista, prototipuri ale sale sunt si acum la Foxconn iar carcasele disponibile pe piata au fost facute dupa un dispozitiv real care va fi cel mai probabil lansat anul viitor. Steve Jobs a supervizat productia iPhone 5 si daca Foxconn ar fi reusit sa optimizeze procesul de productie atunci unii dintre voi ar fi avut un iPhone 5 acum in mana iar iPhone 4S ar fi fost optiunea a doua.

    Cam aceasta este povestea din spatele iPhone 5, se pare ca dispozitivul ar putea fi disponibil anul viitor insa deocamdata nu se stie nimic 100% concret.

20 COMENTARII

  1. Vezi ca s-a strecurat o mica eroare in articolul tau. Apple a vandut 4 milioane de iPhone 4S in doar primele 3 zile (week-end), nu in prima saptamana de disponibilitate. Aia se va incheia joi noaptea, 20.10 😉

  2. cu alte cuvinte aveau 4S de luni bune de zile ca doar nu iti trebuie 1000 de ingineri sa schimbi camera si difuzorul. asta cu foxconn e vrajeala.

  3. salut, am o intrebare deci nush pe ce am apasat eu exact in itunes, dar mi s-au sters toate programele 😐 si am pierdut toate melodiile, chestia e ca nu mai apare nici un meniu, pot sa selectez doar Iphone dar nu mai pot sa mai pun melodii / video poze pe el 😐 pt ca toate meniurile au disparut..ce sa fac ca sa apara iar 🙁 . ?

  4. @Zaone: Eu aici vad cuvintele 4 milioane si 3 zile, nicidecum o saptamana 😉 “Apple® today announced it has sold over four million of its new iPhone® 4S, just three days after its launch on October 14”. Remarca mea nu era o critica, ci o observatie 😉

  5. Da, tu vezi doar atat, insa realitatea este ca Apple a inceput sa vanda terminalele de vineri(7 octombrie), pana vineri(14 octombrie) a luat doar precomenzi, sau pe alea tu le uiti undeva departe? Ori vrei sa spui ca de fapt Apple a vandut 5 milioane de iPhone 4S dar nu a mai spus de milionul ala din precomenzi. Just think a bit 😉

  6. @Bylli : Paseaza-l unei persoane care il merita ! Tu nu il meriti !

    Asta doream sa spun si eu de ce Apple nu a scos un produs nou : pur si simplu iPhone 4 ( design-ul e blowing ) 😀 ! Si celelalte il face produsul anului again !

  7. @Zaone: Imi place ca tu-l contrazici pana si pe Philip Schiller, care spune: “iPhone 4S is off to a great start with more than four million sold in its first weekend”. Eu ma opresc aici, altfel continuam asa pana apare iPhone 5 🙂

  8. @domnu’ avocat… Tu ai idee de cum merge procesorul de pe 4S ?…daca nu ,pune mana pe un ipad2 si joaca ceva , naviga pe net etc …si gandestete ca una e’ ecranul de iPad si alta de iPhone , adica nu pot sa-ti explic aici ca ecranul de iPad e mai ” mancator ” de resurse etc …eu unul daca nu ma pricep …intreb . ( punct ) Altceva …pai as vrea si eu un Tico cu motor de Lamborghini …nu un Tico cu motor de Tico (poate asa pricepi)