iPhone 5 – iata de ce nu a fost lansat anul acesta

20

     Dupa o vara intreaga de zvonuri si nicio lansare, iPhone 4S a venit ca o dezamagire pentru multi insa in final a reusit sa stabileasca un record de vanzari pentru Apple deoarece in prima saptamana de disponibilitate compania din Cupertino a vandut nu mai putin de 4 milioane de unitati. iPhone 4S este un succes, dar oare de ce nu a fost lansat si iPhone 5 anul acesta? Cei de la 9to5mac sustin ca au reusit sa afle informatii de la surse apropiate Apple si de la partenerii chinezi ai companiei si ofera o explicatie logica pentru amanarea lansarii iPhone 5.

     Pentru inceput va spun ca Apple intentiona sa lanseze iPhone 4S la WWDC 2011 insa din pacate Siri a fost cel care a tinut totul in loc. In luna februarie a acestui an compania a realizat ca nu poate finaliza integrarea Siri in iOS 5 si nu poate lansa versiunea beta a noului iOS 5 pana la WWDC 2011. Atunci practic a fost luata decizia amanarii lansarii celor doua noi produse pana in perioada septembrie – octombrie 2011, desi nici acum Siri nu este 100% functional. Anul acesta Apple a deviat de la traditii pentru a se asigura ca ofera utilizatorilor un sistem de operare cat se poate de bun, cu cat mai multe functii noi si cat mai putine buguri.

    Lasand la o parte iPhone 4S si iOS 5, sa revenim la iPhone 5. Apple ar fi dorit sa lanseze iPhone 5 cu ecran mai mare, design modificat si structura mai subtire insa din pacate Foxconn nu a reusit sa dezvolte un proces de productie eficient. Au existat probleme cu noile ecrane dar si cu implementarea componentelor si un urma acestor probleme Apple a decis sa nu mai lanseze iPhone 5 anul acesta. Practic dispozitivul exista, prototipuri ale sale sunt si acum la Foxconn iar carcasele disponibile pe piata au fost facute dupa un dispozitiv real care va fi cel mai probabil lansat anul viitor. Steve Jobs a supervizat productia iPhone 5 si daca Foxconn ar fi reusit sa optimizeze procesul de productie atunci unii dintre voi ar fi avut un iPhone 5 acum in mana iar iPhone 4S ar fi fost optiunea a doua.

    Cam aceasta este povestea din spatele iPhone 5, se pare ca dispozitivul ar putea fi disponibil anul viitor insa deocamdata nu se stie nimic 100% concret.