Prima Pagina Apple Samsung ar putea produce si chip-ul A6 quad-core pentru iPad 3 si...

Samsung ar putea produce si chip-ul A6 quad-core pentru iPad 3 si iPhone 5/6

     Apple si Samsung sunt “inclestate” in dispute legale de mai bine de jumatate de an si pana in prezent Apple a reusit sa blocheze vanzarea de tablete Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania si de smartphone-uri Galaxy in Olanda. Chiar si asa, cele doua companii continua sa colaboreze pentru productia de componente destinate noilor iDevice-uri si Samsung pare sa fi fost aleasa pentru a produce noul chip A6 pentru iPad 3 si iPhone 5/6. Acest chip ar fi unul quad-core, conform unei publicatii coreene, si pentru inceput ar putea fi disponibil in noua tableta iPad 3 ce urmeaza sa fie lansata in primavara anului viitor.

Apple has been in talks with Samsung over shipment of its A6 quad-core mobile processor (AP) chips to be used in the next iPhone. It appears that Apple clearly has concluded that Samsung remains a critical business partner,’’ an executive from an Apple parts supplier based in Korea said on condition of anonymity.

He said that Samsung has been increasing the output of the Apple-designed A6 chips in its manufacturing plant in Austin, Texas. 

    Apple si Samsung au intelegeri care aduc in conturile companiei asiatice aproximativ 8 miliarde de dolari anual, adica in jur de 5% din totalul incasarilor companiei. Samsung incaseaza de la Apple mai mult decat din tabletele si smartphone-urile Galaxy deci ar fi normal sa continue colaborarea cu Apple si sa lase pe loc secund terminalele mobile. Eu unul cred ca Apple ar putea implementa un chip quad-core doar in situatia in care iPad 3 ar avea Retina Display, lucru care pare putin probabil in momentul de fata avand in vedere ca nicio alta tableta Android nu are un ecran de genul acesta.

    Anumiti analisti sustin ca Apple ar fi inceput productia tabletei iPad 3 insa eu unul cred ca informatiile primite de ei sunt mai mult decat eronate. Este foarte posibil ca Apple sa fi facut prototipuri ale iPad 3 pe care urmeaza sa le trimita spre testare in diverse colturi ale lumii insa mai mult de atat nu cred ca ar fi facut compania din Cupertino.

 • Daniel

  cum adica e putin probabil retina display pe ipad 3 ca nu este pe android ? ii pune si la asta niste camere 1080p si gata uite noul ipad 3 ? vrajeala a mers la 4S ca a fost si decesul lui Steve dar la anul nu va mai tine.

 • adrian

  @zaone:fa o rectificare,si anume:ipad 3 va fi lansat in primavara anului viitor 😉

 • symbian_01

  Daniel

  Tu ai impresia ca de fiecare data cand se lanseaza un produs primeste redesign schimbat de la A-Z !? Cand pe piata auto spre ex BMW lanseaza o noua seria 3 ,aceasta va zbura sau va merge pe apa .Totul e gandit in interesul companiilor in proportie cat mai mare si in proportie cat mai mica pt utilizator .Bine ai venit in era corporatiilor si companiilor .Si cum ziceam sa term ideea cand apare o masina noua ii face un mic facelift…..un interior putin mai dragut si merge produsul spre vanzare .
  P.s:si uite ca le-a mers anul asta …si bat pariu ca le va merge si la anul poate la fel de bine,poate si mai si 😉

 • Alin Cristian

  imposibil , apple nu ar face o prostie ca asta. for face un dual core mai stabile . de abia au iesit aplicatii care stiu dual core si altii vor deja quad core , sa nu uitam , quad core ai in calculator , si nu cred ca apple s-ar grabi in halul asta.

 • Tigris Regalis

  Mai degrabă “wishful thinking” zvonul ăsta de la coreeni, sub toate aspectele …

 • E un vis de-al lor probabil.

 • alex_rpm

  Nu o sa fie ipad 3 ci ipad 2S :))

 • avenge

  Apple sunt morti fara Samsung – jumatate din piesele din idevice-uri sunt produse de Samsung.
  5% din vanzari pt divizia de electronice, nu conteaza grozav pt imperiul Samsung. Un singur vapor construit de ei poate valora cat toate idevice-urile din lume la un loc.
  In schimb pierderea celui mai tare furnizor, conteaza pt Apple.
  S-a vazut si cu amanarea si in final renuntarea la iPhone 5.

 • N-are treaba iPhone 5 cu Samsung. Apple poate renunta la Samsung si poate lucra cu alte companii dar acum Samsung e cel mai bun producator de componente, that is a fact.

 • Tigris Regalis

  @avenge: Continuă susținerile fără acoperire și povestește-ne în aceeași ordine de idei cum a fost Nokia dependentă de lucrătorii de la Jucu, cum au depins marii retail-eri din RO de producătorii agricoli autohtoni și cum nu mai poate Ford fără fabuloasa fabrică din Craiova – NOT! Niciodată marile afaceri nu depind de furnizorii de la bază, ci de clienții lor – consumatorii – după cum nici Samsung și ceilalți producători de piese nu depind de minerii africani, ruși sau sud-americani care extrag minereurile necesare producerii pieselor respective. În economie, dependența este exact pe dos!

  Iar vânzarea unui vapor nu va avea niciun efect pentru profitabilitatea fabricilor de subansamble de la Samsung, iar lipsa de profitabilitate a unei fabrici știm foarte bine unde conduce în economia privată!

 • djcata

  @Tigris nu e acelasi lucru Samsung e cel mai bun producator de componente cum a zis si zaone deci nu e chiar acelasi lucru

 • Tigris Regalis

  @djcata: Pentru Apple, Samsung este cel mai MARE furnizor de componente pentru iDevices, pentru că are capacitate mare de producție (și la cât de bine se vând iDevices, este nevoie de această capacitate), însă nu neapărat așa de bun încât ar fi de neegalat – de ex. ecranele de LCD vin și de la LG, procesoarele le va produce și TSMC, etc.

  Chiar dacă ar fi Samsung un bun furnizor, la fel de bun ca el mai sunt și mulți alți producători asiatici, tot mici de stat și la fel de harnici. Bravo lor!

 • io

  =)) nici daca sar grabi nu ar putea scoate apple asa cv…deja nu mai sunt regii chestiilor astora…si sunt sigur ca anul viitor o sa clacheze intr-un mare hal mai ales ca samsung e din ce in ce mai agresiv…deja a inceput decaderea companiei si faza cu 4s e o mare porcarie si le-au mers anul asta doar ca a murit steve dar de anul viitor va fi cam nasol

 • Tigris Regalis

  @io: Când te vei trezi din reveria etnobotanică și vei reveni la realitate, vei râde chiar tu de ceea ce ai scris mai sus. Trezire plăcută! 😉

  Cum nu poate să apară imitația fără originalul pe care să-l copieze, cum nu se poate îmbogăți hoțul fără victima pe care s-o fure, cum cel care calcă pe urmele altuia nu-l va depăși niciodată pe acela, așa nici Samsux nu va face nimic dacă ar pierde “sursa de inspirație” Apple, de aceea preferă să se țină de Apple ca râia de om, ca maimuța de creangă și ca negrul sub unghie, adică să-l țină aproape cât mai mult timp. Cei nerupți de realitate știu de ce!