Grafic: iPhone 4S are o autonomie a bateriei mai slaba decat iPhone 4

    Dupa cum era de asteptat, iPhone 4S are o autonomie a bateriei mai slaba decat terminalul iPhone 4 si v-am spus acest lucru chiar dupa conferinta de prezentare a noului dispozitiv. Apple anunta atunci ca autonomia bateriei in standby si in timpul utilizarii retelelor Wi-Fi este mai mica dar ca autonomia in timpul convorbirilor telefonice folosind o retea EDGE este mai buna. Graficul de mai sus ne arata cat se poate de clar cum se descurca noul dispozitiv si observati ca in cazul navigarii pe internet utilizand o retea 3G si in cazul inregistrarii video scade cel mai mult autonomia bateriei.

If you spend much of your day near a Wi-Fi network and only rely upon the iPhone 4S for web browsing and phone calling, you won’t notice a major difference—unless you’re thinking of switching to Sprint, in which case we’d be a little concerned. Similarly, if you use 3G data, plan to record or play videos, or want to listen to hours of audio during the day, you can expect greater battery drain from the iPhone 4S.

    Testele au fost facute de catre cei de la iLounge care sustin ca pentru navigare printr-o retea 3G au obtinut o autonomie de 5 ore si 53 de minute, mai mica decat cea obtinuta pe un iPhone 4 iar in cazul navigarii folosind retele Wi-Fi au obtinut o autonomie de doar 7 ore si 17 de minute. Rezultatele prezentate anterior sunt pentru versiunea GSM ce functiona pe reteaua AT&T iar pentru versiunea CDMA care functioneaza pe Verizon avem aceeasi autonomie pentru navigare prin 3G dar avem o autonomie de 8 ore si 27 de minute pentru navigare prin Wi-Fi.

     Testele celor de la iLounge au fost influentate de puterea semnalului in locatia in care se aflau si rezultatele lor pot fi foarte diferite pentru fiecare utilizator in parte, totul depinzand de puterea semnalului pentru fiecare operator/locatie in parte. Lasand acestea la o parte, cert este ca iPhone 4S are o autonomie a bateriei mai slaba decat iPhone 4 insa probabil nu multi dintre voi vor observa asta.