Video: iPhone 4S vs Canon 5D MK II – comparatie privind inregistrarea video

[vimeo]http://vimeo.com/30606785[/vimeo]

   Inca de la lansarea noului iPhone 4S s-a discutat despre diferentele destul de mici dintre un asemenea dispozitiv si o camera DSLR iar un grup de americani s-a gandit sa faca o comparatie intre calitatea clipurilor video filmate cu un iPhone 4S si cu o camera Canon 5D MK II. Desigur ca iPhone-ul celor de la Apple nu ofera aceeasi calitate video precum DSLR-ul celor de la Canon insa terminalul companiei din Cupertino se descurca extrem de bine avand in vedere ca vorbim despre o camera de telefon mobil.

   Calitatea nu este la fel de buna precum cea a unui DSLR insa chiar si asa sunt sigur ca foarte multi vor aprecia capacitatile foto/video ale noului iPhone 4S. Este posibil ca dispozitivul sa faca poze mai bune decat alte smartphone-uri din aceeasi categorie iar la calitatea video lucrurile nu vor fi diferite. Nu va imaginati ca puteti inlocui un DLSR capabil cu un iPhone 4S insa daca aveti de inregistrat un clip video repede nu veti fi dezamagiti de ce va ofera noul iPhone.

Thanks to KFF.

29 COMENTARII

  1. Eu mi-am abandonat demult nikonul d80 in favoarea lui iphone 4. Nu mai umblu la gat si cu camera foto de 5kg si cu camera video. Ma descurc la fel de bine cu iphone4 🙂

  2. Niciodata nu o sa ajunga sa filmeze ca 5D MK2-u – se vede clar ca 5D-ul este mult mai sharp (mai detaliata imaginea) si culori mai reale . Diferenta nu este mare intre ambele aparate. In concluzie cred ca daca o tinem tot asa , curand noile seriale se vor filma cu SmartPhoneuri, in special iPhone (pt. iDeviceri) 🙂

  3. Ce mai comparatie:| un dslr e conceput pt a facea poze de buna calitate, nu pentru a filma. Un iPhone e facut sa fie universal si poze si video, dar nu va face never poze ca un dslr sau va filma ca o camera video 🙂

  4. Ambele dispozitive au fost montate pe un suport pentru a inregistra din acelasi unghi . Daca bine imi amintesc persoana care a facut testul e un cineast .

    Canon 5D Mark II are 21.1 Mpix si lentile adevarate .
    iPhone 4S are 8 Mpix .

  5. bine, acum și ăia s-au înfipt fix la obiectivul de 50mm f1.4 care costa cat 5D MKII-ul :D. Deci un ansamblu de 18000 ron contra 1000 ron în viitor la Orange cu panteră nu știu cât 😉

  6. nici nu cred ca e filmat in stanga cu 5d mk ii, ar trebui ca unghiul de cuprindere sa fie muuuuuuuuult mai mare avand in vedere senzorul de 35mm. nu poti compara un telefon cu un DSLR profeional…. compara cu modele mai slabe. nu zic ca nu e buna camera din i4 , dar e prea mare diferenta

  7. iPhone 4S

    – AE.AF locked. That’s all you have!

    Canon 5D MKII

    – Canon 50mm 1.4
    – ISO 160 ~ 640 (varied per shot to match the iPhone)
    – F 7~22 (varied per shot to match the iPhone)
    – Shutter 1/60th
    – Auto WB
    – Standard Picture Style
    – 1080p 30

  8. e total deplasat acest test comparativ… cel mai bine se poate observa de la sec 50…. la panourile de publicitate…

  9. E diferenta destul de mare dpdv al paletei de culori. Nu pot sa spun ca sunt prea incantat de camera. Au mai pus o lentila si ce au mai facut ca sa intre cu 70% mai multa lumina si acum tot ce faci cu el (poze sau video) este mult mai deschis decat ar trebui. In felul asta, nu poti folosi nici o poza/video, fara putina editare inainte, in care sa reglezi contrast si brightnes.

  10. oricum camerele sunt o prostie atât pe i4s cât și pe ipad 2. bubulinele alea de 2 mm nu pot emite pretenții nici în fata unor aparate foto de unica folosință. mai bine le scoteau de tot, minus camera front pentru cine vrea facetime sau videocall, și deveneau device-urile mai ușoare, și de ce nu, mai ieftine 😀 Nu sunt bune nici pentru poze tip IOLA (io la mare, io la munte 🙂 )

  11. @scalpel_diem, ai facut macar o poza cu un i4 ? pe iPad 2, camera din spate este o prostie pentru foto/video exceptand skype si facetime, dar pe i4 este foarte buna, iar pe 4S cred ca este si mai buna. Ai vreo treaba cu fotografia macar ? sau vorbesti sa te aflii in treaba ?

  12. nu prea vb să mă aflu în treabă…am făcut și poze și filmulete cu ip4 de un an încoace…orice telefon e varză pe partea foto-video…pot să te întreb eu în schimb dacă ai făcut măcar O poza cu un aparat de fotografiat nu săpunuri cu tastatură touch :)…pozele sunt pentru aparate foto. punct :)..eu cu 50d-ul nu vorbesc la telefon 😉

  13. Ce mi se pare idiot este ca au reglat canonul dupa setarile iphonului. Adica fac concurs intre o dacie si un ferrari, si atasez remorca ferarriului si trag frana de mana. O comparatie mai buna mi se parea daca lasau canonul liber cu setarile.

  14. Ce imi place de astia care vorbesc doar sa se afle in treaba , neavand niciodata in mana vreun iPhone 4 daramite 4S ….

    New kids on the block …..

  15. Eu sunt fotograf si va spun ca iPhone 4/4S inlocuieste cu succes o camera foto de buzunar (sapuniera) fie ea si de 10/12/14 mpx, dar nu si DSLR-ul care trage la 300 dpi fata de 72 dpi cat are un iPhone si/sau o camera de buzunar.

  16. Zaone, e total aiurea sa postezi ceva. As putea sa-ti trimit pe mail comentariul care mi-a fost refuzat la postare pe motiv ca are cuvinte interzise sa vezi ca nu am folosit nimic defaimator sau jignitor, nici vis a vis de vreun membru si nici fata de vreun produs, dar nu rezolv prin asta nimic. Poate afisezi undeva acea lista de cuvinte interzise.

  17. @KFF am avut fiecare iphone de la 3g incoace 😉
    @andrew mea culpa, am vrut sa zic 50 mm f/1.2, fiind puțin probabil ca pe un full-frame au pus plasticul de 16 milioane

    Nu sunt expert internațional nici în telefonie nici în fotografie, dar lucrul amestecat miroase a …știți voi ce…vorba bancului cu evreul care avea o gogoșerie în fața Bank of N.Y, și cînd îl ruga un prieten să îi dea bani refuza motivând că avea o convenție cu banca: el nu împrumuta bani iar banca nu vindea gogoși;)

  18. Salpel, in mod normal ti-as da dreptate, dar dupa un concediu de 2saptamani cu un dslr la gat, prefer un combo telefon-aparat foto DECENT, pentru poze de familie la malul marii este suficient.

  19. Iphone-ul este permanent cu mine, deci camera lui este cea mai buna din lume! Daca mai este si cea mai buna “camera mobila” din lume, cu atat mai bine.

  20. Ma…. e un Depth of Field pe care il produc DSLR-urile echipate cu o lentila meseriasa ca 50-ul asta f1.4 si pe care nici o camera de telefon nu il va putea produce niciodata. E o claritate, o coloristica mai naturala pe care un DSLR le poate produce si camcordere sau camere de telefon nu sunt in stare sa o faca.

    Cu toate astea camera de pe iPhone 4 e decenta. Sta foarte prost la Low Light videos, flash-ul ala e bun doar pentru aplicatia Flashlight(orice poza facuta cu el on … e o gluma), balansul de alb e destul de slab, insa e cu mult fata de multe smatphone-uri(poate doar Galaxy SII o intrece) si evident acum iPhone 4S.

  21. din cate am vazut, iPhone 4s are o camera foarte buna pentru un telefon dar daca vrei sa faci poze adevarate, nu sa faci pe fotograful, ai nevoie de o scula profesionista si de cunostinte in domeniu.
    daca vrei sa faci o poza cu familia sau asa, o inregistrare video pe moment, nu cred ca gasesti ceva mai bun ca Iphone 4s, la ora actuala.
    totusi, daca vrei sa faci o poza artistica, ai de reglat o groaza de chestii pe care nu le poti regla automant din Iphone.

  22. Voua vi se pare atat de amazing doar pt. ca sunt prea saturate culorile 8-|, culori calde din plin. Asta se editeaza foarte usor si pe calculator.
    Nu o sa se compare niciodata un DSLR cu un telefon mobil.