Prima Pagina Apple ARM procesoarele Cortex A7 cu cel mai eficient consum de energie

ARM procesoarele Cortex A7 cu cel mai eficient consum de energie

    ARM, compania care produce, cele mai multe procesoare pentru terminale mobile, a prezentat astazi un nou model de procesor denumit Cortex-A7 despre care spune ca are cel mai eficient consum de energie. Noile procesoare sunt de 5 ori mai eficiente decat procesoarele Cortex-A8 in ceea ce priveste consumul de energie insa sunt si de 5 ori mai mici. Din pacate Cortex-A7 este un procesor dedicat smartphone-urilor low-end insa ofera performante asemanatoare cu cele ale procesorului din iPhone 4 ,de exemplu, deci vorbim despre o alternativa demna de luat in seama pentru producatorii de terminale Android.

    Impreuna cu procesorul Cortex-A7, ARM a prezentat si noul Cortex-A15, un procesor quad-core care ofera performante de 5 ori mai bune decat cele ale procesoarelor din smartphone-urile high-end. Cortex-A15 este raspunsul celor de la ARM la Nvidia Kal’El, procesorul quad-core pentru terminale mobile dezvoltat de catre compania cunoscuta mai bine pentru placile grafice lansate de-a lungul anilor. Acest nou Cortex-A15 si-ar putea gasi implementarea intr-un viitor iDevice avand in vedere ca Apple are o legatura foarte stransa cu ARM si poate iPad 4/iPhone 7 il vor avea implementat.

 • Mankid40

  Mi-se pare prea SF(mult) telefon cu proc quadcore.
  🙁
  E din alta liga sau galaxie ori lume.

 • Soulyd

  eu astept sa vad ce va face un iPhone cu procesor quad-core ( de la androizii nu putem astepta la multe, fiindca la ei nu conteaza ca este quad-core 8-core aproape tot asa va merge ca si un single-core de 1ghz din cauza OS-ului ).

 • Daddy

  Peste doi ani o sa randez filme pe iphone full hduri:))),unde oare se va termina era smartphonurilor??La rocket lunchere?:))))

 • oakyz

  Sincer… nici eu acasa nu am un quad-core si totusi zic ca PC`ul meu face mult mai multe lucruri decat un smartphone … deja mi se pare aberant sa discuti de quad core intr`un telefon.

 • onu

  pentru proiectii de holograme o sa trebuiasca sigur quad-core

 • Flop

  Vorbiti ca sa va aflati in treaba …
  La fel ati zIs probabil si deapre touch screen acum 4-5 ani … aveati taste, mergeau bine …
  Nu e nimic SF in a avea un procesor mai performant intr-un smartphone. Cine vrea / sau crede ca are nevoie si-l cumpara!

  ? Daca iti faci treaba cu o masina cu 100 de cai, inseamna ca o masina cu 150 de cai e prea mult? Da’ una cu 200 sau 300?

 • marius

  Cortex A7 este destinat sa lucreze impreuna cu cu Cortex A15 si utilizat pt low power tasks, atunci cand nu e nevoie de A15 pt high power tasks. Deci A15 intra in sleep pt a salva energie.
  Este similar cu Kal-el de la Nvidia care are al 5-lea core pt low power tasks, in timp ce quad-ul intra in sleep.
  Cei care tot sustineti ca Apple face procesoare, poate va razganditi – Apple nu face procesoare – utilizeaza procesoarele facute de ARM, ca majoritatea producatorilor de device-uri mobile.
  Oricum, in idevice-uri vom vedea un Cortex A15 in iPhone 10 probabil – doar pt ca iOS esta atat de grozav incat poate face task-uri chiar fara procesor lol