Prima Pagina Apple ARM procesoarele Cortex A7 cu cel mai eficient consum de energie

ARM procesoarele Cortex A7 cu cel mai eficient consum de energie

iphone 8 precomanda emag banner

    ARM, compania care produce, cele mai multe procesoare pentru terminale mobile, a prezentat astazi un nou model de procesor denumit Cortex-A7 despre care spune ca are cel mai eficient consum de energie. Noile procesoare sunt de 5 ori mai eficiente decat procesoarele Cortex-A8 in ceea ce priveste consumul de energie insa sunt si de 5 ori mai mici. Din pacate Cortex-A7 este un procesor dedicat smartphone-urilor low-end insa ofera performante asemanatoare cu cele ale procesorului din iPhone 4 ,de exemplu, deci vorbim despre o alternativa demna de luat in seama pentru producatorii de terminale Android.

    Impreuna cu procesorul Cortex-A7, ARM a prezentat si noul Cortex-A15, un procesor quad-core care ofera performante de 5 ori mai bune decat cele ale procesoarelor din smartphone-urile high-end. Cortex-A15 este raspunsul celor de la ARM la Nvidia Kal’El, procesorul quad-core pentru terminale mobile dezvoltat de catre compania cunoscuta mai bine pentru placile grafice lansate de-a lungul anilor. Acest nou Cortex-A15 si-ar putea gasi implementarea intr-un viitor iDevice avand in vedere ca Apple are o legatura foarte stransa cu ARM si poate iPad 4/iPhone 7 il vor avea implementat.

emag revolutia preturilor articole
 • Mankid40

  Mi-se pare prea SF(mult) telefon cu proc quadcore.
  🙁
  E din alta liga sau galaxie ori lume.

 • Soulyd

  eu astept sa vad ce va face un iPhone cu procesor quad-core ( de la androizii nu putem astepta la multe, fiindca la ei nu conteaza ca este quad-core 8-core aproape tot asa va merge ca si un single-core de 1ghz din cauza OS-ului ).

 • Daddy

  Peste doi ani o sa randez filme pe iphone full hduri:))),unde oare se va termina era smartphonurilor??La rocket lunchere?:))))

 • oakyz

  Sincer… nici eu acasa nu am un quad-core si totusi zic ca PC`ul meu face mult mai multe lucruri decat un smartphone … deja mi se pare aberant sa discuti de quad core intr`un telefon.

 • onu

  pentru proiectii de holograme o sa trebuiasca sigur quad-core

 • Flop

  Vorbiti ca sa va aflati in treaba …
  La fel ati zIs probabil si deapre touch screen acum 4-5 ani … aveati taste, mergeau bine …
  Nu e nimic SF in a avea un procesor mai performant intr-un smartphone. Cine vrea / sau crede ca are nevoie si-l cumpara!

  ? Daca iti faci treaba cu o masina cu 100 de cai, inseamna ca o masina cu 150 de cai e prea mult? Da’ una cu 200 sau 300?

 • marius

  Cortex A7 este destinat sa lucreze impreuna cu cu Cortex A15 si utilizat pt low power tasks, atunci cand nu e nevoie de A15 pt high power tasks. Deci A15 intra in sleep pt a salva energie.
  Este similar cu Kal-el de la Nvidia care are al 5-lea core pt low power tasks, in timp ce quad-ul intra in sleep.
  Cei care tot sustineti ca Apple face procesoare, poate va razganditi – Apple nu face procesoare – utilizeaza procesoarele facute de ARM, ca majoritatea producatorilor de device-uri mobile.
  Oricum, in idevice-uri vom vedea un Cortex A15 in iPhone 10 probabil – doar pt ca iOS esta atat de grozav incat poate face task-uri chiar fara procesor lol