Prima Pagina Apple Valoarea actiunilor Apple scade cu 5% dupa prezentarea rezultatelor financiare pentru Q4...

Valoarea actiunilor Apple scade cu 5% dupa prezentarea rezultatelor financiare pentru Q4 2011

    Aseara compania Apple a prezentat rezultatele financiare pentru Q4 2011 si foarte multi analisti au ramas, aparent, dezamagiti de cifrele prezentate de catre compania din Cupertino. Desi vorbi despre incasari si profit record pentru Apple, totusi vanzarile de terminale iPhone au fost afectate de zvonurile privind lansarea iPhone 5, conform lui Tim Cook. Aceasta scadere a vanzarilor de terminale iPhone a generat putina neliniste in randul analistilor americani iar in sesiunea de trading desfasurata dupa inchiderea bursei actiunile Apple au inregistrat o scadere de 5%.

    Rezultaltele au fost dezamagitoare pentru unii deoarece ele au fost comparate cu cele de anul trecut cand iPhone 4 era deja pe piata de peste3 luni de zile insa anul acesta iPhone 4S a fost lansat abia acum 4 zile. Apple se astepta sa inregistreze venituri mai slabe decat cele prezentate si este normal deoarece au amanat cu aproape 5 luni de zile lansarea noului terminal iPhone 4S iar foarte multi utilizatori au amanat achizitionarea unui nou iPhone pana la prezentarea sa de catre compania din Cupertino. Deocamdata iPhone 4S inregistreaza vanzari foarte bune si ele nu par a se opri prea curand mai ales ca pe 28 octombrie terminalul urmeaza sa fie lansat in inca 22 de tari.

 • Era vorba de rezultatele pe Q3; Q4 este inca in desfasurare… 🙂

 • Ciprian C
 • KFF

  Q4 fiscal se termina la 30 sept .

  E doar o speculatie bursiera , in toti anii inainte de a se lansa noul iPhone actiunile au scazut putin dar au revenit apoi in cateva zile .

  Pe trimestrul trecut veniturile au fost de 28 de miliarde , iar pe trimestrul care se termina la 31 dec , se asteapta venituri de 37 miliarde , deci no problem . Cifrele pe Q1-2012 fiscal se vor anumta la jumatea lui ianuarie.

 • Adrian

  Nu e speculatie: oamenii au vazut ca apple vinde bine, au vrut actiuni sa capete dividende. Cum dividende ciuciu, si-au luat banii si iau bagat undeva unde vor scoate profit.