Prima Pagina Apple Componentele din iPhone 4S costa doar 188$

Componentele din iPhone 4S costa doar 188$

    Cei de la AllThingsDigital sustin ca in noul iPhone 4S sunt folosite componente care ar costa doar 188$, cu 50 de centi mai mult decat pretul platit anul trecut de catre Apple pentru componentele terminalului iPhone 4. Cei de la IHS iSupply au estimat valoarea componentelor noului iPhone 4S in baza preturilor practicate de catre producatori si conform lor versiunile de 16, 32 si 64 GB a iPhone 4S au componente care costa : 188$, 207$ si 245$. Cel mai ieftin iPhone 4S vandut codat de catre Apple costa 600$, deci de aproape 4 ori mai mult decat costul componentelor sale iar terminalele factory unlocked au preturi care incep de la 650$.

     In Europa si alte continente preturile sunt mult mai mari asa ca Apple castiga enorm de multi bani din vanzarea terminalelor sale insa diferenta de bani nu poate fi considerata drept profit pur deoarece Apple are de achitat costuri privind cercetarea, logistica, asamblarea dispozitivului, marketing-ul plus multe altele. Chiar si asa Apple are cel mai mare profit dintre toti producatorii de terminale mobile si presupun ca stiti cu totii deja ca terminalele pe care le cumparati sunt vandute la preturi premium de catre Apple.

     In ceea ce priveste preturile componentelor vorbim despre : 15$ pentru chip-ul A5, 14/15$ pentru chip-ul baseband fabricat de catre Qualcomm, 17.60$ pentru camera de 8 megapixeli si cam atat. In concluzie, Apple face terminale cu bani destul de putini insa diferenta dintre costul componentelor si cel al produsului finit nu inseamna profit pur pentru companie.

 • Minimally

  Pei atunci hai sa cumparam si noi piese pt iPhone 4S si sa le pune pe iPhone 4 :))

 • Cauchon

  Si softul? iOS OEM? 🙂

 • Cosmin

  Pretul este destul de corect calculat deoarece pretul de vanzare al unui produs este cam de 3 ori pretul de productie, asta pentru a putea acoperi costurile conexe. Si asta daca ne raportam numai la hardware … pentru ca si iOS-ul costa 😉

 • ticu

  As fi curios sa vad o stire in care cineva a cumparat piesele, le-a ansamblat si a iesit mai ieftin dacat sa-l cumpere din magazin. Cine se baga?

 • TheDog

  alea sunt preturi de furnizor nu de magazin piese schimb
  daca il iei bucati sa il asamblezi tu, iesi mai scump
  asamblarea costa mai nimic pe apple (un worker chinez costa doar 2-3$ pe zi)