Samsung Galaxy Nexus proiectat pentru a nu incalca brevete de inventie ale Apple

    Ieri companiile Samsung si Google au prezentat lumii intregi noul Samsung Galaxy Nexus, primul terminal care ruleaza noua versiune a sistemului de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. La scurt timp dupa prezentarea oficiala Shin Jong-kyun, seful diviziei de terminale mobile a Samsung, a declarat ca noul terminal a fost special proiectat pentru a nu incalca brevete de inventie ale companiei Apple. Cele doua companii au gandit smartphone-ul intr-un asa mod incat acesta sa nu copieze elemente de design ale iPhone-urilor insa ramane de vazut daca Android-ul facut de Google nu incalca vreun brevet de inventie.

Now we will avoid everything we can and take patents very seriously. We will see if (the Galaxy Nexus) will be 100 percent free from Apple lawsuits. I don’t think there is much gain (from lawsuits against Apple). What we are losing is the pride in our brand.

    Desi Shin Jong-kyun declara ca nu exista prea multe de castigat din procese impotriva Apple, totusi compania coreeana incearca sa blocheze vanzarile terminalului iPhone 4S in diverse tari de pe glob. Apple a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania si Australia dar si vanzarile unor smartphone-uri din seria Galaxy in Olanda. Companiei Samsung i-a fost refuzata o cerere de interzicere a vanzarii de smartphone-uri in Olanda iar in SUA ITC a decis ca Samsung incalca brevete de inventie ale Apple dar a refuzat sa interzica vanzarea acestora.

    Se pare ca bataliile legale cu Apple i-au invatat pe cei de la Samsung sa nu mai fure, cel putin cand lucreaza pentru Google.