Mac OS X Lion 10.7.2 genereaza probleme pentru posesorii de Mac-uri

    Apple a lansat Mac OS X Lion 10.7.2 saptamana trecuta si noua versiune a sistemului de operare ar fi trebuit sa rezolve o parte dintre problemele existente pentru utilizatori si ar fi trebuit sa imbunatateasca performantele Mac-urilor achizitionate de la compania din Cupertino. Pe forumurile de discutii ale Apple au aparut diverse thread-uri care vorbesc despre probleme cu conexiunile Bluetooth sau Wi-Fi. Se pare ca in noua versiune a Mac OS X Lion 10.7.2 genereaza probleme in mentinerea activa a unei conexiuni Bluetooth cu o tastatura, un Magic Mouse sau un trackpad. Eu nu am avut asemenea probleme cu Magic Mouse insa altii sustin ca, conexiunea cu asemenea accesorii se intrerupe brusc si pentru a face o reconectare este nevoie de o resetare a Mac-ului.

     A doua mare problema are legatura cu conexiuneile Wi-Fi, mai exact multi utilizatori se plang de faptul ca Mac-urile se deconecteaza de la hotspot-uri dupa ce sunt repornite din sleep mode si refuza sa se mai conecteze pana la resetarea Mac-ului sau pana la stergerea informatiilor despre HotSpot din aplicatia Keychain Access. Din pacate am avut si eu probleme cu, conexiunile Wi-Fi insa la mine conexiunea Bluetooth era intrerupta atunci cand descarcam fisiere de dimensiuni mari la viteze de 5 – 6 MB/secunda prin Wi-Fi. Probleme cu noi versiuni ale unor sisteme de operare sunt perfect normale insa parca OS X Lion este cel mai problematic sistem de operare lansat pana acum de catre Apple.

31 COMENTARII

  1. Problema cu wi-fi-ul era si inainte de 10.7.2 (eu am facut downgrade la Snow Leo pe motivul asa) iar 10.7.2-ul ar fi trebuit sa o rezolve. Eu nu mai am probleme (ce-i drept data trecuta am facut upgrade iar acum am facut clean install, deci nu stiu daca update-ul sau clean install-ul a rezolvat problema).

  2. Nu am nici un fel de problema cu Lion din cele enumerate mai sus, nici la 10.7 – 10.7.1 si acum la 10.7.2
    MacBook Pro early 2011 cu update din Leopard la Lion.

  3. se pare ca a inceput ca si winblowz sa sufere si ei de boala copilariei , trebuie sa maturizeze inca 10.7 si numai dupa vine pus la mine …

  4. Comparativ cu Snow Leopard, cu care n-am avut niciodată nicio problemă (ca și cu Leopard înainte), cu Lion am probleme la conectarea la Wi-Fi, în sensul că durează muuult comparativ cu versiunile precedente de Mac OS X, și cu backup pe Time Capsule: Time Machine nu mai face decât backup full până se epuizează spațiul, apoi dă eroare și nu mai face backup. Am încercat cu Erase pe Time Capsule, cu re-setarea Time Machine, dar fără succes. Acum nu e foarte grav pentru backup, pentru că oricum am “mobile user” în sync cu Mac Mini Server, dar tot e enervantă eroarea periodică de la Time Machine. A găsit careva o soluție?

  5. Mie nu mi se pare ca Lion merge mai rau ca Snow Leopard (amandoua le-am avut pe un core2duo cu 6GB ram).

    Dar ieri am gustat un “bad apple”.
    Mi-am comandat un iMac, l-am primit dupa cateva zile de asteptare. Desi l-am testat de multe ori in magazine, tot am ramas surprins de calitatea designului, perifericelor, Aluminum Unibody etc.

    Dar in timp ce il montam, am observat un punct alb pe sticla. Am dat sa il sterg, dar nu se ducea nicicum. Imediat mi-am dat seama ca defapt era sub sticla. Am vazut pe net ca se poate lua usor sticla, asa ca am mers mai departe cu montatul.
    L-am pornit, si spre surprinderea mea ecranul nu primea curent. Se auzea sunetul, auzeam ghidul audio pt. configurare, dar pe ecran nimic. Pe forumul magazinului Apple am gasit doar un caz aemanator. Cineva spunea ca ori nu a fost pus cablul care face legatura intre placa de baza si LCD, ori a iesit cumva din pricina transportului.

    l-am returnat, si o sa imi trimita altul. Dar sunt foarte dezamagit.

  6. La mine merge super Lion: -MBA i7, 4G ram si pe MBP late 2008, core2duo,4G ram – lucrez full loaded pe video, iar MBA este incredibil…

  7. Eu ma regasesc printre “fericitii” posesori ai problemelor mentionate.
    Era cat pe ce sa arunc Magic Mouse-ul pentru ca din senin imi “agata ” si era imposibil sa il folosesc pana dadeam restart, dar nu la mouse ci, la laptop.
    La fel si cu wi-fi, problema care o am de cand a aparut prima versiune de Lion.

  8. Am in MacBook Pro 2011 15″ 2.2Ghz i7. Intr-adevar aceste probleme exista ! De fiecare data cand scot mac-ul din sleep in Finder nu mai gasesc Hdd-ul din Time Capsule (dupa un restart al Mac-ului isi revine). Apropo de problema aceasta, mai am o chestie cu adevarat ciudata de povestit: daca am trezit laptopul si nu imi gaseste Hdd-ul din Timecapsule si ma duc la desktopul meu bazat pe Windows 7, descopar ca nu pot accesa nici de pe acesta Hdd-ul din TC iar daca intru in aplicatia Airport Utility de pe Mac, iPhone, iPad, nici unul dintre device-uri nu vede TC-ul. DUPA UN RESTART AL MAC-ULUI TOTUL REVINE LA NORMAL PE TOATE DISPOZITIVELE. WTF ???

    Legat de conexiunea prin Bluetooth, am un magic mouse care dupa upgrade pa 10.7.2 a inceput sa faca pe nebunu. Adica sa se tot deconecteze sau reconecteze la laptop. Rezolvarea la aceasta problema, pentru mine a fost un reset de SMC si PRam impreuna cu un clean install de lion 10.7.2 (care apropo se misca mult mai bine ca primele 2 versiuni ale Lion).

    Eu mai am probleme audio cu Lion: Am un Logitech Z5500 legat prin fibra optica mac si in Utilitarul Midi nu pot seta sa imi transmita sunet encoded si pe mai mult de 2 canale catre sistemul audio. :(((

  9. Inca un lucru: daca va “agata” tot timpul Lion-ul sau booteaza greu incercati un SMC RESET urmat de un PRam RESET (eu am un MBP 2011 2.2Ghz Core i7 15″ cu 8Gb Ram si un momentus xt 500gb – si cu toate astea se misca mizerabil). Diferente de boot: Snow leopard 13-14 sec pana la aparitia Dockului; Lion 10.7.0: 26-28 sec: Lion 10.7.1: 24-25 sec; Lion 10.7.2 fara smc si pram reset: 29-32 sec.; Lion 10.7.2 dupa smc si pram reset si clean install 19-21 sec.

  10. @Scorpio2k2
    Pentru MacBook Pro 2011 metodele sunt urmatoarele (pentru MacMini eu zic sa il consulti pe goagal):

    SMC RESET: Left Shift + Control + Left Option + PWR Button in acelasi timp de cateva secunde cu Mac-ul inchis ( la mine ca sa vad daca a mers a trebuit sa las putin mac- pornit pe baterie ca sa consume cateva procente din baterie, apoi am conectat cablul de alimentare si l-am oprit. Cu el oprit, led-ul de la mufa de la alimentare ar trebui sa fie de culoare portocalie si cand actionez SMC Reset led-ul ar trebui sa se aprinda verde pentru 2 sec si apoi portocaliu din nou).

    PRam RESET: Left Command + Left Option + P + R apasate in acelasi timp imediat dupa apasarea PWR Button (inainte sa apara ecranul gri) si tinute apasate pana la resetul automat si pana cand incepe sa se auda sunetul specific de pornire (adica imediat ce apare ecranul gri) si se elibereaza tastele (daca tineti prea mult se va mai reseta inca o data)

  11. Cu multa placere @Scorpio2k2 ! Dar sper ca ai cautat pe google smc reset si pram reset ptr. Mac mini. Pentru ca procedurile difera fata de MacBook Pro.

    Uite procedura SMC RESET ptr un MacMini:
    Resetting the SMC for Mac Pro, Intel-based iMac, Intel-based Mac mini, or Intel-based Xserve

    Shut down the computer.
    Unplug the computer’s power cord.
    Wait fifteen seconds.
    Attach the computer’s power cord.
    Wait five seconds, then press the power button to turn on the computer.

    Procedura PRam Reset Mac Mini:

    If none of the above steps resolved the situation, reset the PMU. To reset the PMU on a Mac mini:

    Unplug all cables from the computer, including the power cord.
    Wait 10 seconds.
    Plug in the power cord while simultaneously pressing and holding the power button on the back of the computer.
    Let go of the power button.
    Press the power button once more to start up your Mac mini.
    Important: This procedure also resets the computer’s PRAM. Be sure to reset your computer’s time, date, and other system parameter settings as necessary.

    Site: http://support.apple.com/kb/ht3964
    si pentru PRam reset:
    http://support.apple.com/kb/HT2183