Pretul mediu al unui Mac este de aproape trei ori mai mare decat cel al unui PC

    Afirmatia din titlu nu este cunoscuta de orice posesor de iDevice sau Mac si este practic motivul pentru care Apple castiga atat de multi bani in fiecare an. Stim cu totii ca Apple cere preturi mari pentru asa-zise produse premium si foarte multi utilizatori le platesc din moment ce Apple a vandut peste 4 milioane de Mac-uri in ultimele 3 luni ale acestui an. Compania din Cupertino vinde foarte multe Mac-uri insa care este costul mediu al unui asemenea calculator? Conform celor de la NPD, costul mediu de vanzare al unui Mac este de 1298$ si aici avem incluse toate produsele de la Mac Mini la Mac Pro. Facand o comparatie cu produsele care ruleaza Windows OS, pretul mediu de vanzare al unui PC este de 491$, de aproape trei ori mai mic decat cel al unui Mac.

    Practic posesorii de Mac-uri pratesc preturi mult mai mari pe produsele companiei Apple decat pe cele ale altor producatori insa elementul cheie aici este sistemul de operare care ii convinge pe multi ca pretul merita. Mac OS X este vazut de multi ca fiind mult mai mult si mai versatil decat Windows OS si in general persoanele care lucreaza in sectorul cinematografic, cel online sau cel al televiziunii prefera Mac-uri in detrimentul PC-urilor. Desigur ca nici mediul business nu este strain de Mac-uri si performantele bune plus stabilitatea sunt printre cele mai apreciate caracteristici ale Mac OS X.

    Da, un Mac este mai scump decat un PC insa pentru multi diferenta de pret este nesemnificativa in comparatie cu tot ceea ce castiga prin utilizarea unui produs al companiei Apple.