Activeaza raportul de primire pentru SMS-urile trimise de pe iPhone

    Cand am facut trecerea de la Nokia la iPhone am constatat ca Apple nu a implementat pentru telefoanele sale o functie rudimentara dar foarte utila pentru toti cei care utilizeaza un telefon mobil: raportul de primire a unui SMS. Orice telefon normal iti afiseaza un mesaj cand SMS-ul tau a ajuns la telefonul destinatarului dar iPhone-ul nu face acest lucru. In iMessage-ul implementat in iOS 5 Apple a incercat sa repare problema insa din pacate nici acolo rapoartul de primire nu este de folos pentru ca desi aplicatia spune ca un mesaj a fost livrat, in realitate acest lucru nu inseamna ca mesajul a ajuns la iDevice-ul catre care a fost trimis.

    Daca pentru iMessage situatia ramane incerta, pentru SMS-uri exista un tweak in Cydia care poate rezolva problema in ceea ce priveste rapoartul de primire. Tweak-ul se numeste iPhone Delivery, este destul de vechi dar aparent functioneaza fara probleme pe noul iOS 5 al companiei Apple. De indata ce instalati acest tweak veti fi notificati de fiecare data cand un SMS trimis de catre voi ajunge cu succes la terminalul catre care a fost trimis si vorbim despre receptarea efectiva a SMS-ului de catre telefon. Desigur ca este un tweak si este in versiune beta deci unele probleme ar putea sa apara insa este un pas spre normalitate pana se gandeste Apple sa faca acelasi lucru.

   Pentru a instala acest tweak trebuie sa adaugati in Cydia sursa http://iphonedelivery.advinux.com/ios5beta dupa care instalati pachetul iPhone Delivery.