Iata de ce Siri are o voce feminina

    Majoritatea testelor facute pana acum folosind Siri au adus in prim-plan o voce feminina care a fost implementata de catre Apple pentru limba engleza, americana. Cei de la CNN incearca sa explice decizia celor de la Apple care au folosit o voce de femeie si nu o voce de barbat in sistemul propriu. Ei ofera cateva posibile motive pentru decizia celor de la Apple si totul incepe cu fatul care raspunde la glasul mamei sale, continua cu vocile feminine folosinte in cabinele avioanelor in al doilea razboi mondial si se termina cu faptul ca americanii sunt “nerds” si prefera sa auda o voce sexy, feminina cand folosesc Siri.

Research suggests this preference starts as early as the womb, Nass said. He cites a study in which fetuses were found to react to the sound of their mother’s voice but not to other female voices. The fetuses showed no distinct reaction to their father’s voice, however. Another answer lies in history. According to some sources, the use of female voices in navigation devices dates back to World War II, when women’s voices were employed in airplane cockpits because they stood out among the male pilots. And telephone operators have traditionally been female, making people accustomed to getting assistance from a disembodied woman’s voice.”

    Vocea Siri este departe de a fi sexy si cei de la CNN sustin ca Apple a preferat sa faca o voce “robotica” pentru a sublinia faptul ca iPhone 4S are o tehnologie avansata implementata in el. O explicatie mai logica pentru neincluderea unei voci mai umane are legatura cu spatiul ocupat de sistemul Siri, mai exact, o voce mai naturala ar fi ocupat mult mai mult spatiu in sistemul de operare. Desi pentru americani Siri are voce feminina, pentru francezi sau britanici Siri are o voce masculina si probabil Apple s-a bazat pe niste studii de piata cand a ales aceste voci iar conform acelor studii americanii privesc, cu ochi buni o voce feminina pentru dispozitivele lor iar britanicii si francezii o voce masculina.

    O explicatie clara doar Apple poate oferi insa desigur ca de la ei nu vom auzi ceva vreodata.

15 COMENTARII

  1. Au păstrat vocea din aplicații Siri. Apple doar a implementat solicita in iOS. Mai mult credit le dau dezvoltatorilor aplicației Siri decât Apple

  2. sincer sa fiu si gps il pun pe voce de femeie… e mult mai placut… adica dimineata cand plec spre facultate mahmur prefer sa aud o voce subtire:))

  3. O voce feminina suna mai frumos.Vezi in aeroporturi,mall-uri,dispecerate taxi,etc.Nu cred ca suna bine o voce groasa masculina.Trebuie ceva placut.Pe navigatie la fel aleg voce feminina.Nu are legatura cu sexualitatea.

  4. -Siri unde găsesc blueray Razboiul Stelelor?
    -Gâlșiava di pi șier e doar pi dvd sau la căminul cultural di la noi din sat.

    – Siri rezervă-mi loc la avion București – Iași.
    – Chiloții sunt în grevă, vrei să mergi cu trenu’?

  5. Eu sunt sigur ca nu va fi in limba Romana! Nu stiu dar inca un lucru nu inteleg nici pana acum, romanii de ce nu sincronizeaza filme….. acesta ar fi un motiv si pentru ca siri nu va pe limba Romana, sau nu stiu, eu astept pe maghiara, sper ca va fi si sa fim realisti, este mai mare sansa decat sa fie pe Romaneste!