Iata de ce Siri are o voce feminina

15

    Majoritatea testelor facute pana acum folosind Siri au adus in prim-plan o voce feminina care a fost implementata de catre Apple pentru limba engleza, americana. Cei de la CNN incearca sa explice decizia celor de la Apple care au folosit o voce de femeie si nu o voce de barbat in sistemul propriu. Ei ofera cateva posibile motive pentru decizia celor de la Apple si totul incepe cu fatul care raspunde la glasul mamei sale, continua cu vocile feminine folosinte in cabinele avioanelor in al doilea razboi mondial si se termina cu faptul ca americanii sunt “nerds” si prefera sa auda o voce sexy, feminina cand folosesc Siri.

Research suggests this preference starts as early as the womb, Nass said. He cites a study in which fetuses were found to react to the sound of their mother’s voice but not to other female voices. The fetuses showed no distinct reaction to their father’s voice, however. Another answer lies in history. According to some sources, the use of female voices in navigation devices dates back to World War II, when women’s voices were employed in airplane cockpits because they stood out among the male pilots. And telephone operators have traditionally been female, making people accustomed to getting assistance from a disembodied woman’s voice.”

    Vocea Siri este departe de a fi sexy si cei de la CNN sustin ca Apple a preferat sa faca o voce “robotica” pentru a sublinia faptul ca iPhone 4S are o tehnologie avansata implementata in el. O explicatie mai logica pentru neincluderea unei voci mai umane are legatura cu spatiul ocupat de sistemul Siri, mai exact, o voce mai naturala ar fi ocupat mult mai mult spatiu in sistemul de operare. Desi pentru americani Siri are voce feminina, pentru francezi sau britanici Siri are o voce masculina si probabil Apple s-a bazat pe niste studii de piata cand a ales aceste voci iar conform acelor studii americanii privesc, cu ochi buni o voce feminina pentru dispozitivele lor iar britanicii si francezii o voce masculina.

    O explicatie clara doar Apple poate oferi insa desigur ca de la ei nu vom auzi ceva vreodata.