Prima Pagina Apple Steve Jobs a descoperit secretul fabricarii unui televizor conectat la iDevice-uri

Steve Jobs a descoperit secretul fabricarii unui televizor conectat la iDevice-uri

    De ani de zile se tot zvoneste ca Apple va lansa un televizor si iata ca inainte de moartea sa Steve Jobs pare sa fi “deslusit” secretul construirii unui asemenea produs. Informatiile vin desigur din biografia autorizata scrisa de Walter Isaacson unde Steve Jobs declara ca si-a dat seama cum trebuie sa construiasca un HDTV care sa aiba succes pe piata. Jobs se gandea sa faca un HDTV simplu si elegant care ar avea o interfata intuitiva si care desigur ca ar fi conectat la toate iDevice/Mac-urile unui utilizator de unde ar putea prelua chiar si continut.

“He very much wanted to do for television sets what he had done for computers, music players, and phones: make them simple and elegant,” Isaacson wrote. Isaacson continued: “‘I’d like to create an integrated television set that is completely easy to use,’ he told me. ‘It would be seamlessly synced with all of your devices and with iCloud.’ No longer would users have to fiddle with complex remotes for DVD players and cable channels. ‘It will have the simplest user interface you could imagine. I finally cracked it.’”

    Dupa cum prezinta el televizorul, vorbim despre un produs care s-ar putea conecta la iTunes, ar putea fi controlat cu un iDevice de pe care ar putea rula chiar si continut multumedia. Sincer sa fiu nu stiu cat succes ar avea Apple cu un asemenea televizor avand in vedere ca exista atat de multe branduri pe piata. Daca ar lansa un produs cu adevarat nou si inovator care ar avea o interfata foarte simpla si eleganta si care ar functiona in orice casa, nu doar cu iDevice-uri dar ar fi si ieftin atunci cred ca ar putea avea un succes mare pe piata globala.

    Este posibil ca iCloud sa joace un rol foarte important in construirea unui asemenea televizor insa mai multe vom vedea desigur in viitor.

 • Adrian

  Daca acest produs va exista cu adevarat va trebui sa vedem ce este de fapt: un media player cu ecran, acces la itunes (poate imovies) sau va avea si tuner. Tinand cont ca furnizirii de cablu de la noi si de pretutindeni te cam obliga sa ai cutia lor, tunerul ar putea fi la fel de folositor ca cel pe care il am acum in tvul, actual. Adica degeaba. In cazul in care facem abstractie de tuner, doar pentru redare media exista deja apple tv, nu vad rostul unui produs nou. Apoi vine ecranul. Ce va fi LCD, plasma? Probabil ca multi au deja dileme legate de care tehnologie e mai buna. Ce ar pute alege apple? Si mai ales: ce producator? Samsung? Ar fi o ironie cam mare.

 • iTv…

 • Adrian
 • Ieftin la apple, n-as crede asa ceva.
  Ar fi interesant un LED 3D apple cu posibilitate de conecatare a tuturor iDevice-urilor la el cu continut and more, ar fi ceva nou si inedit asa cum ne asteptam majoritatea cand auzim numele de apple. Ar merita achizitionat un astfel de televizor.

  @zaone la mac mini nu poti baga cd in el, corect? Atunci cum faci? (scuze daca intrebarea suna idioata, dar trebuia sa o pun).
  Multumesc anticipat

 • Adrian

  CD extern usb

 • horyatm

  @byby tmg, pai nu faci, eu cred ca te referi la reinstalare, are o partitie facuta in el, care iti permite sa faci reinstalere, toti cei cu mac os 10.7 au aceasta partitie, chiar daca unii au si CD-urile,
  Daca te referi cum bagi CD-urile in el, iei un CD driver extern, dar eu personal am un iMac, care nu am folosit CD driverul in scop uitil niciodata, doar m-am jucat asa sa vad cum e, odata m-am uitat la un film care l-am gasit la un pret bun, dar atat, in genereal tot ce iau iau de pe internet

 • Andrei Cristian

  si de 64gb doar 900 euro asta da pret corect ..stima

 • Andrei, am acoperit deja preturile din romania, acolo nu e nimic nou, e in rand cu restul magazinelor importante si serioase, atat.

 • marius

  Aceste televizoare exista de ceva timp – se conecteaza la internet, la PC, la telefoane la Skype si multe altele. Ruleaza si inregistreaza video in toate formatele si nu au obisnuitele restrictii impuse de Apple.
  Ruleaza Linux si se pot hack-ui pt a implementa chiar mai multe optiuni.
  Au un procesor si memorie peste un iPhone 4
  Nu e nevoie ca Apple sa ne abureasca din nou cu reinventarea rotii.

 • Cosmin

  @marius: Faptul ca noi nu ne putem imagina altceva decat exista acum pe piata nu inseamna ca nici nu poate fi inventat. La fel a fost si cu iPhone-ul. Asa ca eu as fi putin mai retinut cand e vorba de “reinventarea rotii”.

 • Soulyd

  @marius, acesta se numeste smart TV si este ceva destul de complicat…. Eu personal as bucura daca Apple ar scoate un iTV de 82-93cm ( sau si in alte marimi ) de LED cu posibilitatea de conecta cu idevice-uri, sincronizare icloud si sa aiba un OS ca si iOS: simplu si userfriendly, nu trebuie sa ruleze nustiu ce aplicatii sau sa aiba procesor 12core sau ceva, doar sa fie simplu, oricum aplicatii vom rula de pe ideviceuri, nu trebuie sa aiba si el nu stiu ce functii, dar pretul sa fie cat are iphone-ul in diferite versiuni cu memorii diferite 16-32-64gb sau chiar 128Gb, dar cu un pret care sa nu fie mai mare decat a unui iPhone 4s acum

 • Pingback: Apple construieste prototipuri ale unor televizoare HD()