Video: Activare gesturi multitouch si video mirroring pe iPad fara jailbreak (Mac)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_gRoQtIvUXk[/youtube]

    Impreuna cu iOS 4.3 Apple a dus utilizatorilor posibilitatea de a folosi gesturi multitouch pe tabletele iPad dar a implementat si video mirroring-ul care practic permite transpunerea ecranului unui iDevice pe orice monitor. Aceste functii puteau fi activate pe tabletele iPad/iPad 2 in iOS 4.3 insa de indata ce iOS 5 a fost lansat Apple a impiedicat posesorii de tablete iPad sa mai foloseasca aceste functii. Daca Apple le-a blocat, asta nu inseamna ca ele nu mai pot fia ctivate insa conform clipului de mai sus el ar putea fi activate fara jailbreak.

     Acolo ni se prezinta o metoda care implica utilizarea redsn0w pentru a activa aceste functii si cel care a modificat redsn0w sustine ca a inlocuit exploit-ul pentru jailbreak cu un script care activeaza gesturile multitouch si video mirroring-ul. Cei care au testat solutia nu se plang ca pornesc tabletele in tethered mode deci totul ar trebui sa functioneze fara probleme.

    Iata ce pasi trebuie sa urmati pentru a face jailbreak. Nu am o tableta iPad, nu am testat tutorialul, nu stiu daca functioneaza. Aici a fost publicata prima versiune a redsn0w care ar trebui sa activeze aceste gesturi.

  1. Descarcati aceasta versiune a redsn0w care activeaza automat gesturile multitouch si video mirroring pe iPad.
  2. Deschideti redsn0w, mergeti in extras, apasati butonul Select ipsw si navigati catre folderul unde aveti iOS 5 pentru iPad descarcat si selectati ipsw-ul. Daca nu aveti iOS 5 pentru iPad descarcat atunci il puteti descarca de aici.
  3. Dupa selectarea ipsw-ului intoarceti-va la meniul principal apoi selectati jailbreak.
  4. Acum introduceti tableta iPad in DFU Mode urmand pasii de mai jos.
    • tineti apast butonul power 3 secunde;
    • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
    • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.
  5. Dupa ce ati introdus tableta in DFU Mode apasati Next, redsn0w va implementa exploit-ul limerain apoi debifati Cydia insa bifati enable multitasking gestures.
  6. Dupa restart ar trebui sa aveti o tableta iPad cu gesturi multitouch si video mirroring activ.

    Pentru a folosi video mirroring trebuie sa va cumparati un adaptor HDMI de la Apple sau de la un magazin din Romania. Exista un tutorial si pentru utilizatorii sistemului de operare Windows, il voi publica mai tarziu pe acela.