iPhone 4S si o mica problema legata de calitatea semnalului fata de iPhone 4

    De cand am achizitionat noul iPhone 4S am observat o discrepanta intre calitatea semnalului noului dispozitiv si cea a terminalului iPhone 4 lansat anul trecut de catre Apple. Noul iPhone 4S-ul nu poate fi comutat de pe o retea 3G pe una EDGE decat in cazul in care sunteti o zona in care nu exista acoperire 3G iar in cazul meu observ ca iPhone 4 se descurca mai bine decat iPhone 4S in ceea ce priveste calitatea semnalului. In imaginea de mai sus aveti o comparatie facuta intre iPhone 4 si iPhone 4S folosind aplicatia Field Test si observati ca iPhone 4 are o receptie de -78 in timp ce iPhone 4S are -94, valoarea mai -78 fiind mai buna.

    Apple a rezolvat problema care ducea la pierderea semnalului la iPhone 4 insa aparent noul 4S nu se descurca atat de bine cu receptia semnalului, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. Nu am pierdut apeluri, nu am avut nici un fel de problema de genul acesta nici cat am calatorit prin Bucuresti insa semnalul fluctueaza in zona unde locuiesc asa ca autonomia bateriei are de suferit avand in vedere ca nu il pot comuta pe EDGE. Daca aveti terminale iPhone 4S si terminale iPhone 4 acasa sunt curios daca aveti parte de aceleasi diferente sau este ceva care se intampla doar in cazul meu.

   Pentru a activa Field Test Mode si a vedea valorile din imaginea de mai sus trebuie sa tastati in dialer *3001#12345#* si veti deschide automat aplicatia.