Prima Pagina Android Android Market genereaza mai multe descarcari decat App Store in Q2 2011

Android Market genereaza mai multe descarcari decat App Store in Q2 2011

    Conform celor de la ABI Research, in Q2 2011 Android Market-ul a generat mai multe descarcari decat App Store-ul companiei Apple pentru prima oara in istorie. Vorbim despre date neoficiale oferite de catre o companie care analizeaza datele oferite in trecut si face prognoze cu privire la statisticile oferite in viitor de catre companii. Conform lor Android Market-ul ar fi generat 44% din totalul descarcarilor care au avut loc in Q2 2011, in timp ce App Store-ul ar fi generat doar 31% din descarcari, insa repet, vorbim despre date neoficiale. Pentru Apple ramane in continuare avantajul descarcarilor per utilizator, segment in care inca detine suprematia0

SINGAPORE – October 24, 2011 – In Q2 2011, Android overtook iOS to become the market share leader in mobile application downloads. The market shares of Android and iOS were 44% and 31%, respectively. “Despite leading in total mobile application downloads, Android’s app downloads per user still lag behind Apple’s by 2-to-1,” adds Dan Shey, practice director, mobile services. “Apple’s superior monetization policies attracted good developers within its ranks, thus creating a better catalog of apps and customer experience.”

   Daca informatiile celor de la ABI sunt adevarate atunci Apple incepe sa aiba adevarate probleme pierzand unul dintre principalele avantaje asupra paltformei Android. App Store-ul a ramas ultimul “bastion” impotriva invaziei de terminale Android insa se pare ca in curand Apple nu va mai avea cu ce sa se “laude” in fata celor de la Google. Deocamdata App Store-ul gazduieste mai multe aplicatii insa Android Market-ul creste pe zi ce trece si in cateva luni s-ar putea sa depaseasca App Store-ul, anuland un alt avantaj extrem de important al companiei din Cupertino.

    Practic era inevitabila cresterea platformei Android si informatiile prezentate astazi aveau sa apara mai devreme sau mai tarziu, acum ramane de vazut cum va gandi Apple viitoarele miscari strategice.

 • KFF

  Din cauza asta o seama de oameni nu or dormi la noapte . Paguba-n ciuperci .

  Descarcari de aplicatii gratuite = useless si pentru companie si pentru developeri .

  Iar user Android sa cumpere aplicatii …. RAR .

 • Adrian

  De unde sti? Ca la ce atitudine ai cred ca nici un user de android nu are voie sa se apropie de tine la mai putin de 100 de metri, prin sentinta judecatoreasaca.

 • Adrian

  Oricum e irelevant. Stirea e ca sunt DESCARCATE, nu CUMPARATE.

 • U.nnamed

  da da …ala care isi permite sa cumpere pe iphone cumpara si pe android si la fel e invers situatia…nu cine cumpara e problema, ci daca ai ce cumpara 🙂

  ca la fel daca gasesc ceva misto cumpar si din piata si din mall 🙂

 • adyjulian

  Android are multe device uri la preturi mici

 • Mihai

  Obiectiv vorbind numarul de aplicatii din Market nu e tot una cu calitatea lor…Aici mai au de lucrat, e mult junk. In plus mai e si fragmentarea, multe device-uri cu hardware foarte diferit. Pana la urma dezvoltatorii mari si aplicatiile de calitate vor migra si spre Android, fiind deja lider de piata.

 • Chestia cu android marketu mi se pare ceva gen VRAC. Degeaba e cantitate … Vracu e vrac. Noi avem nevoie de calitate in prezent

 • Daniel

  Sunt mai multe aplicatii descarcate pe android deoarece 30-40% din posesori iphone folosesc aplicatii crakuite cu installous .

 • Comentati la subiect.

 • mihai_rt

  apple ar trebuii sa dezvolte ios ul pt ca in prezent calitatea produselor genereaza vanzarile masive
  ios mai are multe minisuri de rezolvat

 • Luca

  eu am avut smartphone android si din cauza aplicatiilor am fost nevoie sa plec carte Nokia asta vorbesc pt al doilea telefon,primul ramane un idevice :):)

 • Victor0987

  Firesc, prea multa ieftineala ruleaza android

 • Grig

  Cum au spus si cei mai de sus, la numarul de descarcari contribuie si un galaxy mini de 49€ la abo, de exemplu. Cei de la Apple ar trebui sa ia in considerare si crearea unui device mai accesibil,

 • KFF

  Produsele Premium nu sunt pentru toata lumea , Apple nu e pentru toti .

 • KFF daca urmareai si tu un pic vedeai ca toate companiile/developeri sau indreptat catre aplicatile free pentru ca aduc mai mult profit decat cele pe bani din reclama si este si logic, gandeste si tu un pic cumperi o singura data iei bani o singura data pe cand din reclame curg bani mereu nu este asa de “useless” cum spui tu.

  Off:
  O parere personala esti prea patimas, si o curizitate pentru tine exista viata dincolo de apple? scuze nu vreau sa par rau dar tu esti mai suparat pe android decat SJ

 • Eu nu as merge asa de departe cu asemenea afirmatii chiar eu sau cei de aici care detin un iphone “apple nu este pentru toti”. Tu te vezi superior in fata tuturor doar ca ai un telefon/device apple? scuza-ma dar nici un copil nu ar gandi intr-un mod atat de josnic.

 • U.nnamed

  cum nu e pt toti ca iphone 3gs e 0$ la abonament in sua :))

 • Tigris Regalis

  Unii au mai mulți purici decât bani, deci nu orice este mult și nasol este neapărat de preferat! Ce importanță are că se descarcă tot felul de junk sau malware de pe Android Market, sau că utilizatorii de ieftinăciuni asiatice androide tot descarcă aplicații și apoi șterg și descarcă din nou, în căutarea unei aplicații de calitate, care chiar să facă ceea ce zice că face …