Video: iPhone 4S vs Samsung Galaxy S II

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bphZoV8VrLc[/youtube]

    Cei de la pocketnow au facut o scurta comparatie intre cele mai interesante smartphone-uri ale momentului pentru a descoperi care este mai rapid, care este mai util si poate care merita achizitionat. Ca si performante sunt foarte apropiate cele doua dispozitive si pentru Apple un mare minus il constituie animatiile rulate la deschiderea aplicatiilor, lucru care la Android nu exista si da senzatia ca totul se deschide instant. O smecherie a celor de la Apple consta in faptul ca terminalul incarca paginile web si continutul lor insa reclamele raman la final si dispozitivul pare sa fi incarcat intreaga pagina cand in realiatate nu incarca si bannerele publicitare.

    Apple a incercat sa ii ofere terminalului iPhone 4S un avantaj in fata concurentei, cel putin in ceea ce priveste navigarea pe web si la o prima vedere dispozitivul pare a fi mai rapid decat Samsung Galaxy S II insa doar in ceea ce priveste incarcarea continutului principal. In final ambele dispozitive sunt foarte rapide, S II-ul are avantajul unui sistem de navigatie prin GPS mult mai performant si lipsa animatiilor din Android care dau senzatia de rapiditate la orice atingere a ecranului.

    Mai jos aveti testul facut de Slashgear acum doua saptamani pe un Samsung Galaxy S II cu procesor de 1.5 GHz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r69tvg4gHW0[/youtube]

34 COMENTARII

  1. mi se pare mie sau 4s e putin mai rapid decat s2-ul daca are semnal calumea la wifi? in primul film iese invers dar semnalul era foarte slab pe wifi, in al2lea 4s e putin mai rapid cu semnal full wifi

  2. Da, semnalul oscila la ambele terminale, e putin cam aiurea avand in vedere ca ambele au fost in dezavantaj avand in vedere ca nu beneficiau de un wifi decent langa ele. Mai rapid ar fi 4S-ul in deschiderea aplicatiilor dar fara animatii.

  3. Stau si ma uit la filmulet si observ un lucru,unde este paleta aia de care vorbea lumea,unde este lopata,sau cum o mai denumeau unii,ca marime sgs2 este doar cu putin mai mare,iphoneul are o palma de carcasa de unde se termina ecranul si pana la marginea telefonului….La rapiditate observ ca il face pe iphone 4s,ar fi si culmea sa nu il faca,extraordinarul SIRi,ce face in plus fata de voice talkul de la andoid,vad ca amandoua pot face acelasi lucru,unde este revolutia apple?Acum chiar m-am convins,urmatorul meu smartphone va fi din seria galaxy,sper sa fie noul SGS3 care va aparea,iphoneul meu 4 va trebuii sa ma paraseasca,bye bye apple….

  4. Inregistrarea video de la final pare cam aiurea la 4s, este sacadata constant si pe asfalt se vad si pixelii de la compresie, cred baietii astia se la pocketnow au ratat encodarea la 4s, oare o fi o greseala intentionata? 🙂

  5. ce naspa ca nu mai putem sa ne editam postingurile zaone,mai comitem si noi greseli de ortografie,zice lumea ca suntem analfabeti:(

  6. Eu am rulat pe Iphone 4 browser mark , sunspider javascript benchmark si mi-a dat valori foarte apropiate de cat spun cei de la gsmarena ca le-ar fi dat pentru Galaxy SII. SII fiind dual core si iphone 4 single core. Sunt curios ce scoruri obtine un 4S.

  7. Mult mai mari , iti dai seama .

    Daca iPhone 4 face 53200 de puncte iar g2 ala face 55.000 de puncte cu dualcore si ram dublu cica , iti dai seama cat face 4S : 85-90.000.

  8. @kff, evident, daca prinde 4s-ul o zi proasta. Daca e in forma sare milionul, cu un singur core… 🙂 Spune-mi, ai folosit vreodata un Galaxy S2 sau ne povestesti doar din auzite?…

  9. Pe net si in review-uri SGS2 pare un telefon fenomenal. Si chiar este, in mare parte. Pentru mine problema o reprezinta, culmea, mult laudatul ecran Super AMOLED Plus cu lumnozitate foare scazuta, culori artificial saturate si rezolutie insuficienta pentru 4,3″, cu care nu ma pot obisnui dupa Retina. Altfel il luam demult.

  10. @ball: Sa inteleg ca acolo Samsung rula Safari ?:)) Ce versiunea de iOS era pe terimnalele alea? Iti dai seama ca KFF vorbea de un cu totul alt tool de benchmark.
    Eu astept un Android fara AMOLED-urile alea proaste, cu ecran normal si cu un browser care sa nu arate atat de cheap.

  11. Zaone aceasi versiune pe care o avea si sgs2 la testul celor de la anandtech…Este un test,adica acum ce facem,luam doar un test in care apple castiga??Ala este etalonul?Ti-am mai aratat testul ala al sgs2 care ruleaza mozilla si are 96k de puncte….

  12. Auzi, in testul tau SGS II apare ca ruland Safari, wtf? Testul ala cu mozilla e la fel de irelevant. Ori facem pe browsere native ori incepe cu altele mai bune? Firefox e peste Safari, come on.
    Vreau si eu link catre testul din filmul dat de tine mai sus.

  13. Acum am vazut. 🙂 Mie mi se pare ca sunt aproximativ egale ca si performante. La acest nivel deja e dupa preferintele fiecaruia. iOS vs Android.

  14. Apple nu facea pas inapoi, daor a facut fata concurentei, nu a adus nimic in plus fata de concurenti ( inafara de siri si cu niste lucruri minore in plus precum stabilizarea video, camera foto destul de performanta fata de sgs2 tot cu 8mpixeli… ). si voi ce faceti??? asteptati sgs3-4-5 dar niciunu nu va iesi pana nu lanseaza apple ceva ca sa au de unde copia sau fac un sgs 2 cu ecran de 5″ ( exemplu: galaxy note ), defapt daca va fi lansat sgs3 va fi cu ecran de 4,7-,4,9″ plastic ieftin, Android Hamburger, camera 12-14mpixeli ( care va fi mai prost la calitate decat i4s cu 8mpixeli ) si desigur 1080p cu imagestabilization 9 sunt convins ca acuma asiaticii astia de la samsung acuma analizeaza camera i4s sa vada cum au reusit sa faca stabilizarea imaginii ca sa poata copia si ei ), procesor dual-core de 1.5ghz ( parca ar fi cu ceva mai bun daca totusi acelasi OS ruleaza care tot asa de prost merge pe 1.5ghz dual-core ca si pe 1ghz single-core ), vreo 2gb ram si cam atat sau eventual doar pentru cifra va fi samsung galaxy s 3D in acest caz ecranul ramane cel din sus dar va fi cu 3D, si cum va fi tot cu aceste specificatii???? romane tot o jucarie mare din plastic ieftin care ruleaza Android Hamburger, Hot-Dog sau Sandwich sau cum va numi urmatorul…. care tot este…..

  15. @Soulyd eu am stabilizator de imagine pe SE k800 deci nu cred ca e asa de greu de realizat incat samsung sa studieze iphone ca sa isi dea seama cum sa il faca …si cred ca si samsung are tel mai vechi cu stabilizator ….. eu nu inteleg de ce nu pune samsung o camera de 8 megapixeli cu zoom optic cum au ei la unele tel mai vechi ,ce daca va fi mai gros nu vreau neaparat sa fie de 2 mm tel vreau sa fie mai bun

  16. sunt curios ce s-ar intampla daca SGS 3 ar avea designul pe care se zvonea ca va fi iphone 5 anul asta ….. ce ar fi daca samsung ar lua din toate conceptele de design pt iphone 5 care au aparut pe net si ar face sgs 3 ?

  17. utilizator actual de iPhone 4S.
    am avut: iPhone 3g, 3gs, 4, galaxy s, galaxy s2 si nexus s.
    topul este cam asa:
    1. gaslaxy s2
    2. nexus
    3. iphone 3gs
    4. galaxy s
    5. iphone 4s
    6. iphone 4
    acum ma intorc la galaxy s2. e superb. arata naspa comparabil cu iphone dar il pot numi “smartphone”. ce poate face androidul nu se poate cu osx. never.

    o zi buna!

  18. da si eu cred la fel Iphonul fata de SII este pentru incepatori…o singura chestiei au de laudat…aplicatiile; aici Samsung sta mai prost insa in vreo 2 ani maxim lucrurile se vor echilibra si la acest capitol!

  19. De parca pentru a folosi SGS-ul este destinat geniilor :))) Hai sa fim seriosi. Android-ul e o porcarie complicata, la utilitate lucrurile nu mai sunt inclinate in favoarea sII-ului.

  20. in primul rand sgs2 are stabilizator de imagine,in al doilea rand samsung nu are nici un motiv sa cerceteze camera de 8mp de la iphone 4 deoarece prin 2006 ei au lansat primul tel mobil cu camera de 10 mp(sgh-b600 daca nu ma insel)care avea toate dotarile necesare.Oricum apple atarna de samsung pentru productia de procesoare iar exynoss este peste a5 din toate punctele de vedere.Probabil IOS-ul este peste android dar pe mine ma lasa rece deoarece este prea rigid.Iar in legatura cu calitatea materialelor folosite nu vreau si nu sper sa pastrez telefonul mai mult de 1,5-2ani de zile deoarece oricum acesta fie ca este vorba de sgs 2 sau ip4s va fi depasit moral.Parerea mea – sgs2 este mult peste ip4s si probabil va face fata si lui ip5 cand va aparea.

  21. Sunt posesorul unui samsung galaxi S2 (android 4.0.3) , fiul meu are Iphone 4S, m-am jucat si am facut multe teste cu cele doua telefoane. Am tras cateva concluzi:
    1. camera foto de la Iphone este mai rapida si are culorile mai naturale decat cel de la samsung.
    2. iphone 4s este mai rapid decat samsung G2, buteaza mai rapid si paginile web se incarca mult mai repede decat la Samsung S2.
    3. semnalul de la telefon este mai bin la iphone 4s decat la samsung S2, cu cel putin o linie . Am fost intr-o zona montana din retezat si nu aveam semnal la samsung S2 dar la Iphone aveam o linie si am putut vorbi…asta spune ceva, nu?
    4. Bateria tine mai mult la iphone 4S decat la samsung S2, folosite impreuna la aceleasi aplicatii. la iphone 4S bateria tine 2 zile folosit pe net si jucandu-ma cu el , iar la samsung S2 m-a tinut 1 zi.
    5 .softul de la iphone 4s este mult mai bun si cizelat decat cel de la samsung , android. aplicatiile sunt mult imbunatatite si se cupleaza ca si o manuse cu Iphone 4s , pe cand la samsung nu este asa….multe aplicatii sar multe fara rost si cam greoi se descurca cu ele.
    6. am instalat Igo (aplicatie de navigatie) pe ambele telfoane, si la samsung s2 vocea ioanei se aude cu ezitare si semnalul de satelit este destul de greu prins , iar la anumite intersectii te anunta cu intarziere( prea aproape de intrarea in intersectie) , La iphone 4s acest lucru nu se intampla, merge foarte bine, semnalul GPs este ok, si ruleaza perfect.
    7. Materialele din care sunt facute aceste telefoane: iphone 4s are materiale de calitate, este robust , desi mai greu decat samsung s2 este foarte compact. La samsung S2 iti da impresia de un telefon facut pe vapor…un plastic destul de urat, subtire , fara a fi destul de prelucrat, si pare un telefon de mana a doua.
    8. desi are un ecran mai mare si culorile sunt mai vi la samsungS2 , totusi in soare si afara se vede destul de rau in comparatie cu Iphone 4s.La sistemul de navigatie folosite (IGO) pe Iphone se vede mult mai bine in soare decat pe samsung S2.
    9 .softul de la Iphone mi se pare ca este cu mult mai bun , compact si mai rapid decat la Samsung S2. Actualizarile de soft si interfata de lucru cu calculatorul este mult mai buna la Iphone decat la samsung S2.
    10. In concluzie Iphone 4s este cu mult superior fata de Samsung Galaxi S2.Cu prima posibilitate voi schimba telefonul cu Iphone 4s sau urmatorul din serie, Iphone 5.Nu am scris acest articol fiindca sunt fan apple, sau ca folosesc acest telefon iphone 4s . Folosesc Samsung Galaxi S2 fiindca am citit pe net ca sunt foarte bune si ca isi merita pretul. Acum nu mai pot spune asa… Nu m-a convins acest lucru. Daca nu aveam un iphone 4s in familie ca si reper de comparatie , gandeam ca Samsung Galaxi S2 este cel maai bun.Din pacate nu este asa…