Steve Jobs s-a gandit sa lanseze iTunes pentru Android

    Desi ura Android-ul cu toata fiinta sa, Steve Jobs s-a gandit la un moment dat sa lanseze o aplicatie iTunes pentru sistemul de operare al celor de la Google. Aplicatia le-ar fi dat utilizatorilor sistemului de operare Android posibilitatea de a cumpara muzica direct din magazinul celor de la Apple dar si de a o sincroniza foarte usor cu Windows/Mac OS X folosind programul dedicat a companiei din Cupertino. Miscarea ar fi fost asemanatoare cu cea prin care Apple a lansat iTunes pentru Windows dar in acest caz Apple a avut foarte multe de castigat prin vanzarea mai multor iPod-uri.

We thought about whether we should do a music client for Android. We put iTunes on Windows in order to sell more iPods. But I don’t see an advantage of putting our own music app on Android, except to make Android users happy. And I don’t want to make Android users happy.

   In cazul Android OS, lansarea aplicatiei iTunes ar fi facut fericiti utilizatorii respectivului sistem de operare iar Steve Jobs nu dorea acest lucru. O aplicatie iTunes pentru Android ar fi crescut probabil vanzarile Apple in departamentul multimedia insa nu ar mai fi convins posesorii acestor terminale sa achizitioneze un iPod/iPod Touch sau un iPhone din moment ce aveau aplicatia pentur muzica direct in propriul terminal. Daca Jobs ar mai fi trait, atunci cu siguranta ar fi descoperit o metoda de a monetiza Android-ul insa acum probabil acest lucru nu se va intampla.

2 COMENTARII