TetherMe devine compatibil cu iOS 5, ingreuneaza detectarea traficului de internet

   Terminalele iPhone au de cativa ani implementata o functie care ne permite sa le utilizam drept modem-uri pentru a conecta la internet calculatoarele noastre. Incepand de anul trecut Apple a implementat o noua functie numita Personal HotSpot care ne permite sa ne transformam terminalele in hotspot-uri prin intermediul caruia orice dispozitiv echipat cu un chip Wi-Fi se poate conecta la internet. Din pacate functia Personal HotSpot este disponibila gratuit doar la Orange si Cosmote, in timp ce Vodafone cere o taxa de 5€ pentru activarea ei. Auzisem ieri ca Vodafone ar fi renuntat la taxa, insa PR-ul lor doarme si nu am putut afla informatii suplimentare asa ca puteti suna la Vodafone si puteti intreba daca ofera functia gratuit sau nu.

   Pentru cei care au nevoie de Personal HotSpot dar nu pot activa serviciul exista de aproape un an tweak-ul TetherMe care activeaza functia fara prea mult efort. Zilele trecute tweak-ul a fost actualizat pentru a fi compatibil cu iOS 5 si pentru a ingreuna detectarea traficului de internet facut prin tethering iar astazi dezvoltatorul sau l-a actualizat din nou pentru a rezolva unele probleme de perfornata cu iOS. Folosind acest tweak puteti activa Personal HotSpot pe orice terminal iPhone si il puteti utiliza drept modem pentru un calculator sau hotspot pentru alte iDevice-uri sau dispozitive care au functia Wi-Fi.

Dynamically enables native tethering or personal hotspot for iOS3.X, iOS4.X+, and iOS5.X devices. This should work on any carrier without the need for customized bundles or preferences.

TetherMe has been tested to work on all iOS versions from 3.0 to 5.0 and works by telling the iPhone to allow tethering on any APN that is used for iPhone data. As a result, you should not be charged extra from your phone company as all tethering data appears to come from the phone itself.

   Din pacate TetherMe nu este gratuit asa ca va trebui sa platiti 4.99$ pentru a il achizitiona din Cydia, din repo-ul BigBoss.