Prima Pagina Apple iOS, camera si filmarile care nu apar pe tot ecranul

iOS, camera si filmarile care nu apar pe tot ecranul

   Incepand cu iPhone 3GS avem in sfarsit posibilitatea de a filma clipuri video utilizand un terminal al companiei Apple si in ultimii doi ani aceasta functie a fost constant modificata de catre compania din Cupertino. Desi camerele terminalelor iPhone au evolaut de-a lungul vremii, exista un mic truc, care va ajuta sa fiti siguri ca filmati doar ceea ce trebuie. Cand comutati camera din modul foto in modul video aveti o imagine afisata pe intreg ecranul dispozitivului vostru insa imaginea respectiva nu reprezinta intregul continut captat de catre camera. Acea imagine este in realitate un zoom facut in centrul camerei si daca efectuati un dublu tap pe ecran veti observa ca in realitate camera cuprinde mai mult din spatiul exterior cu ajutorul camerei sale.

   Presupun ca zoom-ul facut de Apple in modul de filmare video are legatura cu ratio-ul in care filmeaza camera si cu ratio-ul ecranului dispozitivelor noastre iar atunci cand priviti inregistrarea pe un calculator observati ca in realitate ati filmat mai mult decat ati vazut. Practic ecranul ascunde in partea stanga/dreapta o parte din imaginea inregistrata iar zoom-ul este de vina. Pentru a vedea intreaga imagine inregistrata de camerele terminalelor voastre efectuati un simplu dublu tap pe ecran.

 • Soulyd

  Acesta eu am vazut deja de mult, dar nu imi place cum arata pe iphone ca nu este pe ecranul intreg! Am observatcand inca nu am stiut ca nu se poate face zoom cu camera video si am incercat cu toate…

 • adi

  Iphone filmeaza in format cu raportul 16/9 si ecranul lui e 3/2 = 13.5/9. Diferenta de la 13.5 la 16 se pierde la vizionarea pe ecranul iphone-ului.Prefer sa se piarda acolo si sa se vada hd pe televizor la orice ora 😀

 • Romeo

  Merci fain de pont, nu am știut

 • crixalis

  Ce tare, chiar nu stiam si ma enerva ca se vede asa

 • Razvan

  eu credeam ca filmeaza cu zoom (cel putin la 4S) pentru ca are legatura cu stabilizatorul de imagine..

 • :)) asta se intampla de mult zaone si la iPh 4 e la fel nu doar la 4s 😉

 • Stiu, se intelege gresit ce am formulat eu acolo. Stiu ca e veche.

 • Nu e valabil si pentru 3Gs. Eu am observat cand comparam un 3gs cu iphone4 la filmat. Iphone 4 parca filma cu zoom.

 • adyjulian

  3gs filmeaza 4:3 nu 16:9 ca i4

 • Claudiu daniel

  Eu am observat chiar pe tel cand vizionam clipurile dupa am dat de dublu tap si a aparut zoom ul si am probat si cand inregistram.