OSX/Tsunami – un nou tip de malware pentru Mac OS X folosit pentru atacuri DDoS

5

    Eset, celebra companie producatoare de aplicatii antivirus pentru Windows, a descoperit un nou tip de malware care afecteaza posesorii sistemului de operare Mac OS X. OS X/Tsunami se numeste noul tip de malware, el este o variatie a virusului Linux/Tsunami, care este utilizat de catre hackeri pentru a compromite Mac-uri in ideea de a ataca website-uri. Malware-ul functioneaza folosind canale IRC, deci din calculatorul vostru malware-ul se conecteaza la mai multe servere de IRC unde asteapta comenzi de la hackerul care l-a dezvoltat. Comenzile date de catre el par a implica atacuri de tip DDoS pentru website-uri si din pacate vedem pe Mac un tip de malware care a generat numeroase probleme in trecut pentru utilizatorii sistemului de operare Windows.

We’ve just come across an IRC controlled backdoor that enables the infected machine to become a bot for Distributed Denial of Service attacks. The interesting part about it is that it’s a Mach-O binary – targeting Mac OS X. ESET’s research team compared this to samples in our malware collection and discovered that this code is derived from something we’ve seen before. It is actually an OS X port of the Linux family of backdoors that we have been detecting since 2002 as Linux/Tsunami.

    Pe langa atacuri de tip DDoS, hackerul are acces si la toate fisierele din Mac-ul vostru astfel ca poate descarca orice oricand doreste fara ca voi sa il puteti opri. Din pacate cei de la eset nu specifica modalitatea prin care este distribuit acest nou tip de malware insa partea buna este ca nicio astfel de aplicatie nu poate fi instalata fara ca utilizatorul sa introduca parola de sistem asa ca aveti foarte mare grija de instalati. In ultima vreme au aparut tot mai multe avertizari de acest gen pentru posesorii de Mac-uri, semn ca platfforma incepe sa devina “populara” in randul hackerilor.