Prima Pagina Apple Apple depaseste Nokia iar iPhone-ul devine smartphone-ul favorit al chinezilor

Apple depaseste Nokia iar iPhone-ul devine smartphone-ul favorit al chinezilor

    China este o piata foarte importanta pentru Apple iar acolo compania a obtinut o victorie importanta, iPhone-ul castigand simpatia chinezilor. Din pacate pentru Nokia, iPhone-ul celor de la Apple a devenit smartphone-ul favorit al chinezilor si intrecerea unui brand precum Nokia in China este un lucru important. Practic de doua ori mai multi chinezi sunt interesati sa achizitioneze un terminal iPhone decat un terminal al companiei Nokia iar imaginea de mai sus explica, cat se poate de bine intregul lucru.

    Informatiile vin dintr-un studiu derulat recent in China si dupa cum vedeti, iPhone 4S este foarte asteptat de catre chinezi chiar daca dispozitivul nu aduce toate noutatile pe care zvonurile le promisesera. Samsung, Motorola, HTC sau BlackBerry sunt mult sub Apple sau Nokia desi in cazul Samsung sau HTC vorbim despre terminale fabricate de catre companii asiatice. In concluzie, iPhone-ul incepe sa depaseasca, ca si popularitate marile branduri insa Android-ul nu il va putea depasi in ceea ce priveste utilizarea la nivel global.

 • Claudiu daniel

  Dupa cum ziceam si alta data Nokia pt multi e un nume, care e incrustat in retina oamenilor din toata lumea prin calitatea pe care o ofereau! Inainte exista vorba aia: ” Nokia si ceilalti ” desi evident nu mai e cazul …. Observam ce greu e detronata din statisticile preferintelor caci altele sunt statisticile vanzarilor. Oricum cred ca vor continua sa lidereze piata telefoanelor basice pt omul care l va folosi doar ca tel.

 • ShittyMF

  Mi-ar placea sa vad si un grafic cu vanzarile mondiale de smartphone-uri pt Q3 2011… Poate o comparatie intre Apple si Samsung? Ce zici? Hai sa nu mai fim asa subiectivi sa aratam doar “succesurile” companiei Americane

 • ShittyMF

  @zaone: Da, da, da, ablsolut, absolut… mai absolut ca vodka… despre asta vorbeam…

 • Victor Bulgar

  Este totusi interesant ca Motorola, pionierul telefoniei mobile, a ajuns sa fie ce este… Nokia totusi se mai tine! Si cred ca pozitia ei se va stabiliza, fiind sustinuta cat de cat de vanzarile de WP7. Foarte multa lume astepta WP7 + Nokia, o stiu pentru ca vand telefoane si cel putin 10% dintre cumparatori intreaba cand va aparea un Nokia cu WP7, insa cam jumate din cei interesati de smartphone. Interesant este ca Android aproape nu este intrebat, insa iPhone 4 acum se vinde ca painea calda, inclusiv la mana a doua (asa este in Chisinau, la voi probabil e altfel).