Prima Pagina Android Iata diferenta dintre iOS si Android in ceea ce priveste update-ul la...

Iata diferenta dintre iOS si Android in ceea ce priveste update-ul la noi versiuni ale sistemului de operare

   iOS-ul companiei Apple a fost conceput ca un sistem de operare care este simplu de instalat si este actualizat pentru toate iDevice-urile in acelasi timp. Android-ul companiei Google este un sistem de operare care este modificat foarte mult de catre producatorii de terminale mobile si fiecare update la o noua versiune a sistemului de operare depinde de producatori. Practic multi posesori de terminale Android se trezesc in imposibilitatea de a instala o noua versiune a sistemului de operare fara a recurge la diverse hack-uri sau tweak-uri.

   Graficul de mai sus prezinta cat se poate de bine aceasta situatie si acolo ni se explica modul in care terminalele pot instala noi versiuni ale sistemelor de operare. In cazul terminalelor iPhone, vedem ca dispozitivele pot instala 3 versiuni majore ale sistemului de opearare si update-urile vin automat pentru toate dispozitivele in acelasi timp. In cazul terminalelor Android producatorii sar peste unele versiuni ale sistemului de operare iar in anumite cazuri nu ofera posibilitatea de a instala versiunile noi ale sistemului de operare lansat de catre Google.

    Concluzia? La iOS ai parte de cel mult 3 versiuni complet noi ale sistemului de operare si update-ul il poti face o data cu toata lumea fara a depinde de operatorii de telefonie mobila.

 • Androgin

  Google și androizii lui sunt penibili cu update-urile și lansările de noi modele. Cum să lansezi Motorola RAZR cu 2.3 când tocmai ai anunțat 4.0 ? Iar Motorola e acum deținută de Google…

 • Victor0987

  Ca sa nu concureze Nexus.

 • tt

  Ce va place sa aruncati cu rahat in android….de ce nu puteti accepta ca este o alternativa, care are unele puncte forte unde este peste ios si alte puncte slabe unde este sub.
  Obiectivitatea lipseste cu desavarsire – si asta face diferenta intre fan-boys si oameni maturi.

 • claudiu91

  sunt de aceeasi parere cu @tt intr o oarecare masura

 • marius

  +1

 • Cosmin

  Informațiile din grafic sunt corecte, in timp ce comentariile din articol sunt complet incorecte. Este normal sa existe aceste este normal ca updateul sa depinda de producatori, este imposibil, deocamdată, ca updateul sa depinda de Google. Comparam mere cu pere. Android este un SO care poate fi preluat de orice producător de terminale GSM cu iOS este folosit doar pe terminalele Apple.

 • Loome

  Mai bine îți iei iPhone, pentru că ai update-uri la el pentru viitori 2-3 ani, nu ca la majoritatea androidurilor, rar se poate face update.

 • Hsh

  Sa fim seriosi acum
  Nu se cumpara updateul de la ios cu unu de la android
  Ca ala de la apel au foarte mici moduficari in fata de cel vechi
  Dar google face pasi mari cu update ul ei ca cum a adaugat flash player sau real multi task sa modificare de homescreen

 • tt

  @claudiu91 @marius: pacat ca nu mai e comentariul meu, nu stiu cu ce a deranjat de a trebuit sters.

  @cosmin: mda,comentariul tau este corect si obiectiv, dar daca nu ai zis “ios rulez, android suckz” sanse mari sa fie sters.

  @zaone: motivul disparitiei comentariului meu este……. ?

 • @tt: Un sistem eficient de filtrare a atacurilor la persoana. Limiteaza-te la a ataca, companiile si nu oamenii. Nimanui nu ii pasa de parerea ta cand ataci persoane. Asta ca sa fie clar. Da, Android-ul e o porcarie pentru ca producatorii si operatorii il freaca si tin update-urile in loc, get used to it. Asteptati cate o luna/doua pana cand lanseaza producatorii update-uri si asta e bine, dap.
  @Hsh: Depinde si cum faci diferenta intre un update major si unul minor. Daca tu compari android 4.0 cu iOS 4.3.5 atunci e clara calea pe care o iei.

 • tt

  @zaone: Nu stiu unde ai vazut atac la persoana. Poate daca vad si altii comentariul meu vechi pot sa spuna daca a fost atac sau nu.
  Ceea ce am zis cu “lipsa de obiectivitate” se adreseaza in primul rand utilizatorilor gen @Androgin (“Google și androizii lui sunt penibili”). Daca crezi ca se potriveste si altora….e treaba ta. Legat de “Limiteaza-te la a ataca, companiile si nu oamenii” – prefer sa atac ideile oamenilor. Ca sa fie clar.
  Android si win 7 mobile sunt alternative la ios. Hai sa le respectam – la urma urmei sunt facute de oameni mai destepti ca noi.
  Una peste alta, hai sa “chill”, sa fim obiectivi si sa ne respectam unii pe altii. Altfel….nu suntem romani, suntem rromani.

 • Pai cand incepi sa ii faci pe oameni fanboys deja nu mai respecti pe nimeni, parerea mea. Una e sa ataci o idee si alta e sa ataci un om.

 • tt

  Permite-mi sa ma auto-citez: “Lipsa de obiectivitate lipseste cu desavarsire. Si asta face diferenta intre fan-boys si oameni maturi”.
  Deci pe cine am facut eu mai exact fanboy ?

 • Yonyss

  tot ce pot sa spun e ca acest blog ar fii trebuit sa devina unul dedicat IOS-ului si nu unul care sa denigreze alte sisteme de operare. Eu sincer, folosesc android si credeti-ma, cata vreme stii ce vrei de la un terminal poti face multe lucruri atata cu android cat si cu ios. Pacat zaone ca ai lasat ca lucrurile sa degenereze si sa nu lasi ca blogul sa fie exclusiv IOS si nu criticilor de tot felul. Nu ca ar conta f tare dar eu am incetat sa mai citesc multe din articole tocmai pt ca “mi-e scarba”. Nu vreau sa par ironic dar “tine-o tot asa”

 • @Yonyss: Cum sa fim precum caii, privim doar inainte fara stanga/dreapta. Realitatea e denigrare, e bine, e parerea ta.

 • Tt

  Cred ca sistemul ala eficient de filtrare a atacurilor la persoana e pe android :p

 • cal3star

  robotzrlu dracu…nu-i suport