Prima Pagina Apple iPad 3 cu Retina Display? Doar daca se vor produce indeajuns de...

iPad 3 cu Retina Display? Doar daca se vor produce indeajuns de multe ecrane

    Apple testeaza inca de anul trecut ecrane retina pentru tableta iPad 3 insa in momentul de fata implementarea lor intr-o tableta depinde doar de Samsung si LG. Retina Display-ul pentru iPad 3 ar urma sa aiba o rezolutie de 2048×1536 si 264 pixeli per inch, Apple practic dubland atat rezolutia cat si densitatea pixelilor. Acum Apple are astfel de ecrane in teste pe tablete dar problema este ca Samsung si LG nu au un sistem de fabricatie indeajuns de eficient care sa le permita sa produca astfel de ecrane in cantitati foarte mari.

The closest that iPad display manufacturers like LG Display and Samsung can get is 2048×1536 resolution display, according to the source. That’s a PPI of 264, twice the 132 PPI on the iPad 2. But whether manufacturers can make them in volumes that Apple demands is the question. “They have production plans for 2,048×1,536 displays. Starting in November. But those are only plans at this point,” said the source, referring to LG and Samsung. “It’s not a question of making just one. That, of course, can be done. The challenge is making lots of them,” the source said. “This is a quantum leap in pixel density. This hasn’t been done before.” If manufacturers are not able to hit the volumes necessary for the higher resolution, there is an interim option of 1,600×1,200, according to the source. The display is also expected to have a brightness of 550 nits. That’s pretty bright, as the typical laptop display panel tops out at about 350 nits.

    Cei de la cNET sustin ca productia pentru aceste ecrane ar trebui sa inceapa in luna noiembrie a acestui an insa deocamdata totul este la un nivel teoretic pentru ca Samsung si LG nu au un proces de fabricare pus la punct. Interesant pentru aceste ecrane este faptul ca au o luminozitate de 550 nits fata de 350 cat are un laptop, deci vorbim despre imbunatatiri majore si din acest punct de vedere. Cei de la cNET spun ca ecranele concepute de catre Apple folosesc un proces tehnologic utilizat pentru prima oara in acest gen de produse si practic aceasta este problema.

    Nu ar fi exclus sa vedem Retina Display in iPad 3, insa nu ar fi exclus ca Apple sa continue cu aceleasi ecrane si aceeasi rezolutie.

 • Mihai

  Deci tot pe Samsung se bazeaza. Sa le produca singuri daca au atatea figuri in cap.

 • proof

  pai cum ???,,,samsung ???,copiatori,,ei numai copiaza,,,ei nu fac nimic original,copiaza de la mar,,,

 • Nimic mai corect.

 • proof

  pai toata lumea blameaza samsung,,htc si producatori de produse ca tot ce produc copiaza de la mar,,,dar vad ca nu este chiar asa

 • KFF

  Samsung primesc doar ordine de la Apple .

  Voi daca aveti bani de restaurant , mancati acasa ?

 • Vasi

  Apple dezvoltă și descoperă procesul tehnologic, iar apoi le dă spre producție lui Samsung. Iar ăștia or fi proști să nu-și bage nasu în secretele Apple….
  E frustrant, dar în viziunea noastră. Apple știe mai bine ce face…..s-a dovedit de N ori….

 • Me

  @KFF ..daca am bani, mananc la restaurant…dar, in general, mananc ce e in meniu ;)..dau “ordin” doar pentru ce se gaseste in meniu…daca merg la un restauran foarte bun, se presupune ca mananc o mancare pe care nu o pot face (sau nu stiu sa o fac) acasa…;))

 • Soulyd

  Apple nu se ocupa cu productia componentelor! Samsung si LG produc ecranele pentru iPad 3 dar Apple le spune cum si ce sa faca si pe urma ele mai modifica putin si pun si ei pe propriile deviceuri asa merge…

 • proof

  tipic pt Kff…baiete,,daca producatori mari nu ar face componente pt mar ,,tu nu ai vb la iphone
  uni depinde de mar ,,si marul depinde de producatori,,,

 • Adrian

  LG si Samsung sunt cei mai mari producatori de ecrane LCD din lume. Ei dezvolta tehnologia, nu Apple. Apple doar comanda cate ecrane doreste si in ce configuratie.

  P.S. iata cine a inventat VirtualRetinaDisplay: The VRD was invented by Kazuo Yoshinaka of Nippon Electric Co. in 1986.

 • proof

  nu cred,,,sunt convins ca marul a inventat retina display,,ceilalti sunt doar copiatori si platesc la mar pt patente,,,,ha ha
  lg ,samsung,htc doar copiaza

 • Adrian

  nu ai citi bine, desi speram ca am accentuat asta. mea culpa. este vorba de VIRTUAL retina display, un sistem pe care mi l-as dori intr-un idevice.

  de fapt un sistem retina display a fost folosit de toshiba in 2007, cu cativa ani inaintea apple.

  The Toshiba Portégé G900 Windows Mobile 6 Professional phone, launched in mid 2007, came with a 3″ WVGA LCD having “print-quality” pixel density of 313 PPI

 • Steve Jobs

  in primul rand, samsung si lg sunt companii fractionate, samsung e termen general. fabrica unde se fac lcd samsung, nu e aceea cu cea in care se fac mobile, au si conduceri diferite, doar actioneaza sub acelasi nume. Ca si Daewoo, partea de automobile a dat faliment, dar cea de electronice inca e in forta

 • Tigris Regalis

  Samsung și LG sunt doar cu execuția, iar Apple cu concepția. Chiar și când ar trebui să conceapă ceva pentru propriile produse, respectivii asiatici tot în seama Apple lasă concepția, iar ei vin cu “inspirarea” și, evident, execuția … din păcate, doar de atâta sunt în stare, să execute ce concep alții.

  Iar Apple este “dependentă” de ei cum este un mare lanț hotelier (de ex.) dependent de bucătarul chinez, de menajera filipineză sau de chelnerul est-european … adică deloc, pentru că dacă ar renunța la vreunul, s-ar găsi imediat altul la fel care să-i ia locul!

 • sirmotto

  Daca apple si-ar face singuri toate componentele, at marii copiatori ar muri de foame bai copii ce naiba 🙂

 • claudiu91

  nu pricep dc apple nu vrea sa treaca pe amoled… abea astept sa apara nexus prime… are rezolutie buna si e si amoled…

 • Lia

  Exista vre-o posibilitate sa fac download la retina fără JB? iOS 5 iPad 2 .

 • proof

  @sirmotto,,,ar muri de foame ca si pina sa apara marul,,mai copile ce naiba

 • proof

  @tigris,,,conceptia de displayuri nu cred ca o fac aia de la apple ,uitindu-te in trecut nu sunt producatori de componente,,,dupa tine toti care nu au marca marului pe produse sunt doar cu execuția, iar Apple cu concepția”,,,chiar ca esti inchis la minte (scuza-ma ca iti spun)
  fi realist baiatule si nu sta inchis in carapace
  admite ca sunt si alte produse bune in afara de cele firmate mar,,pe bune acum