iOS 5 afiseaza definitii pentru cuvintele

    In noul iOS 5 Apple a implementat o functie interesanta care permite utilizatorilor sa caute definitii pentru cuvintele pe care le descopera pe internet sau le au deja intr-o notita ori intr-un email. Practic atunci cand deschideti o pagina web/notita sau un email puteti selecta un cuvant si atunci cand le selectati veti avea functia Define afisata chiar langa functia Copy. Apasand functia Define pentru un cuvant selectat intr-o pagina web, email, notita, etc, veti deschide dictionarul intern al iOS care va afisa o definitie pentru respectivul cuvant.

   Desi optiunea in sine este interesant si pare la o prima vedere utila, din pacate ea functioneaza doar pentru cuvintele in limba engleza in momentul de fata. Apple a implementat acest dictionar doar pentru anumite limbi insa romana nu se regaseste printre ele, dar probabil voi v-ati obisnuit deja cu asa ceva. Nu stiu daca Apple va include vreodata si limba Romania in dictionar dar ar fi interesant sa o faca deoarece vom putea obtine definitii pentru cuvinte printr-o simpla apasare de buton si fara aplicatii separate.

14 COMENTARII

  1. Am un coleg cu iPhone și eram la ora de engleză. Lu profa îi trebuia un dicționar ca să ne arate cum citim scrierea fonetică dintr-unul și să-l fi văzut pe colegu cu iPhonu la profă, ”uitați doamnă acilea”. și profa ia scăzut 2 puncte din notă că cică făcea mișto de ea.

  2. Enunțare text. Se activeaza in Configurari-General-Accesibilitate. Apoi orice text din iPhone, fie el in notite, mesaje chiar si in safari poate fi enuntat.

  3. :)) nici eu nu pot folosi iPhone-ul in romana (nici pc-ul sau orice alt device electronic cu menu), mi-e foarte greu, desi poate suna putin aiurea avand in vedere ca sunt, totusi, roman neaos, dar asta e. :)))

  4. Inainte se numea VoiceOver(si acum mai este) dar mai nou exista optiunea Enuntare text care daca este activata si selectezi un text iti apar ca taburi -copiati si -enuntare. Activeaza si ai sa vezi.

  5. Zaone, Grigore are dreptate. In Accessibility e o optine care se numeste “SpeakSelection” si intr-adevar citeste ce ai selectat si nu are legatura cu Voice Over

  6. Buna.tin sa precizez ca am iphone 4 si iOS 5 iar dupa ce am citit acest articol am vrut sa verific cateva cuvinte cu noua functie” define” numai ca am descoperit ca nu mi apare.pe web imi arata doar funcia “copiati” iar in notite si functia “selectati tot”.cat despre acel dictionar intern chiar nu l vad pe device ul meu.un sfat se poate?multumesc