Siri ofera iOS-ului doi ani avans fata de Android, schimba ceea ce asteapta oamenii de la un smartphone

Siri icon

    Siri este fara discutie un sistem de recunoastere a comenzilor vocale mai performant decat cele implementate in alte terminale mobile si conform unui expert in inteligenta artificiala, tehnologia celor de la Apple ofera companiei cel putin doi ani avans fata de Android. Practic celor de la Google le-ar trebui cam doi ani pana sa poata implementa un sistem mai bun decat Siri in propriile terminale, cel putin asta sustine Gary Morgenthaler, un expert in sisteme care functioneaza in baza inteligentei artificiale.

What Siri has done is changed people’s expectations about what’s possible,” Morgenthaler said in an interview with Mashable. “Apple has crossed a threshold; people now expect that you should be able to expect to speak ordinary English — and be understood. Siri has cracked the code.

     Ceea ce spune el este adevarat in sensul ca oamenii se asteapta acum la mai mult de la propriile terminale. Oamenii se asteapta sa poata folosi comenzi vocale pentru a controla propiul terminal, oamenii se asteapta ca in curand sa poata controla totul folosind comenzi vocale. Apple practic a schimbat din nou regulile jocului si nu pentru ca Siri ar fi extrem de avansat fata de alte tehnologii de acest gen ci pentru a reusit sa ii ofere un avantaj fata de alte sisteme asemanatoare si pentru ca l-a promovat exact asa cum trebuie.

     Poate nu vor trece doi ani pana vom vedea ceva asemanator in Android insa in momentul de fata Siri este capabil de mult mai multe decat Voice Action-urile din sistemul de operare al companiei Google.