Video: iMessage si AirPlay Mirroring implementate in Mac OS X Lion de catre Apple

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xkfp2HNIEBM[/youtube]

    Saptamanile trecute va spuneam ca in Mac OS X au fost gasite dovezi ca aplicatia iMessage ar putea interactiona cu iChat si de atunci au inceput sa circule diverse zvonuri care sustineau ca Apple va aduce popularul sistem de mesagerie in sistemul de operare pentru Mac-uri. Ei bine se pare ca la Apple exista echipe de ingineri care implementeaza iMessage in iChat dar exista si altele care dezvolta o aplicatie separata care ar functiona cu iMessage-ul din iOS. Deocamdata nu se stie in ce mod va fi adus iMessage in Mac OS X insa Apple se gandeste sa faca acest lucru si sper ca implementarea sa fie finalizata cat de curand. In clipul video de mai sus avem un concept care prezinta modul in care ar putea fi implementata in Mac OS X Lion o aplicatie cu iMessage.

     Impreuna cu iMessage Apple testeaza implementarea AirPlay Mirroring-ului in Lion. Practic utilizatorii vor avea posibilitatea de a transpune ecranul Mac-ului pe un televizor, proiector sau monitor extern folosind un Apple TV. Aceasta functie ar permite oricui sa faca prezentari, sa se uite la filme, sa se joace, sa faca orice doreste el insa totul printr-o retea Wi-Fi, fara a fi nevoit sa conecteze un cablu HDMI de la Mac la sursa externa. Apple testeaza deocamdata aceasta functie in Mac OS X Lion dar nimeni nu stie daca ea va fi vreodata lansata sau nu.

     Eu unul cred ca lansarea iMessage pentru Mac OS X Lion ar fi extrem de benefica pentru Apple si ar multumi enorm de multi utilizatori.