Google pregateste lansarea unei aplicatii GMail pentru iOS

    Serviciul de email al companiei Google este unul dintre cele mai populare de pe piata insa din pacate in iOS nu avem o aplicatie care sa ne ofere toate functiile sistemului celor de la Google si nici nu avem notificari push pentru mail-urile primite. Aplicatia Mail a iOS-ului ofera un set limitat de functii, aplicatia web pentru GMail este accesibila doar din Safari si multi posesori de iDevice-uri s-au simtit neglijati de catre Google. Ei bine totul s-ar putea termina in curand deoarece compania Google pare sa pregateasca lansarea unei aplicatii GMail pentru platforma iOS.

Google is on the verge of launching their native Gmail app, multiple sources tell me. In fact, I believe it has already been submitted to Apple for review. If it gets approved, it should be out soon. And I think it’s going to be approved.

    Un editor al TechCrunch sustine ca Google are o aplicatie GMail pregatita pentru lansare in App Store si ca exista sanse ca ea sa fi fost trimisa deja la Apple pentru aprobare. Aplicatia aduce o interfata asemanatoare cu cea din imaginea de mai sus, aduce priority inbox si posibilitatea de a marca email-urile ca favorite, deci functionalitate aproape completa pentru utilizatori. Desigur ca deocamdata nu se stie cand aceasta aplicatie va ajunge efectiv in terminalele noastre insa cert este ca ea exista.

6 COMENTARII

  1. Ba da, Gmail prin interfața web oferă aceleași funcții ca și versiunea desktop (accesată tot prin interfață web, deci unde este problema că și pe iOS intrăm în browser?!), deci nu văd ce ar aduce în plus o aplicație pentru iOS. Chiar și notificările push există deja, doar trebuie configurat corect server-ul de email pentru aplicația Mail din iOS, cu setările server-ului de Exchange al Gmail (vz. Help în Gmail)!

    Nimic nou sub soare, doar ceva confuzie în articol …

  2. @zaone: Cum adică “o mie de setari”? Trebuie introduse aceleași date (user, parolă, server de primit email – aici se introduce server-ul de Exchange – și server pentru transmis email) ca la orice cont de email care se configurează pe calculator (este adevărat că iOS ne-a răsfățat cu configurarea automată a conturilor standard de Gmail, Yahoo, etc.), nu este cu nimic mai complicat. Cât despre modul în care funcționează, eu nu am probleme (vizibile, cel puțin) …

  3. confirm ce a scris Tigris Regalis , functioneaza mai bine decat gmail-ul de pe android , adica in 90% din cazuri primesc notificarea inainte pe iphone decat pe alt telefon cu aplicatia instalata.