iPhone 4S si autonomia bateriei dupa dezactivarea functiilor cu probleme

   Duminica v-am prezentat o metoda foarte simpla prin care ati putea imbunatati autonomia bateriei terminalului iPhone 4S dar si cea a altor terminale care au iOS 5 instalat. Practic problema cu autonomia afecta multe dispozitive, nu doar iPhone 4S, insa in cazul acestui dispozitiv s-au iscat cele mai multe discutii. Ei bine eu am aplicat duminica modificarile prezentate in articol si pot spune ca autonomia bateriei s-a imbunatatit usor. Practic in standby terminalul nu mai consuma atat de multa energie iar autonomia in timpul utilizarii s-a imbunatatit doar usor.

    Am constatat ca lasarea functiei de date activata duce la un consum mai mare de energie, chiar daca terminalul este folosit constant pe o retea Wi-Fi asa ca va recomand sa inchideti conexiunile de date cand sunteti acasa. In rest, autonomia s-a imbunatatit usor, nu veti observa diferente extrem de mari in ceea ce priveste timpul de utilizare al terminalului si eu unul cred ca iOS-ul are undeva o problema. Presupun ca niste procese ruleaza fara rost constant in background pentru ca terminalul aduna minute de utilizare chiar si cand internetul si aplicatiile din background sunt complet inchise iar Apple trebuie sa rezolve situatia aceasta.

    In final, inchiderea optiunilor mentionate de mine in articolul de duminica va rezolva in parte problema cu autonomia bateriei dar nu va asteptati la minuni.

19 COMENTARII

  1. Pai sunt smartphoane – vreti functii, o sa fie si battery drain.
    Din pacate pe iOS nu se pot face rom-uri custom care mai rezolva din probleme si nici schimba kernel sau modem daca nu-ti convin cum merg, sau sug bateria.
    Plus ca jailbreak-ul este departe de a furniza avantajele root-ului.
    BTW – cum va suna 5 zile cu un SGS1, uzaj cam vreo 20 de apeluri, 2G si vreo 1,5 ore WIFI internet cu download.

  2. Putin, daca folosesc si eu internetul pe wifi doar 1.5 ore si fac 20 de apeluri de 5 minute obtin la fel sau mai mult. Asta desigur inseamna sa nu folosesc terminalul aproape deloc.

  3. Chestia asta cu bateria pe ios 5 o fi de la functiile de monitorizare a utilizatorului pe care apple a “uitat sa le mentioneze” :p

  4. Salut,

    Prefer sa intreb aici decat asa pe un forum random unde ”stiu ei cel mai bine sa ma indrume”

    Maine voi achizitiona un Iphone 4 16 Gb, brand new de la Cosmote. Intrebarea mea ar fi…sa fac upgrade la iOS 5 sau sa stau linistit cu ce vine el default?

    Multumesc

  5. Multumesc, asa ma gandeam si eu.

    Credeam ca`mi vei raspunde: Asteapta pana in weekend si vezi la ce preturi va fi 4s`ul (din mom ce nu am nici Iphone 4)

    2g`ul meu de 8 gb a rezistat eroic din martie 2008 🙂

  6. @vbraz fa-i jailbreak intai daca se poate ..salveaza shsh-urile ca sa-i poti face downgrade daca nu esti multumit cu ios5 si dupa aia da-i update ..e mai bine sa fii prevazator

  7. Eu iau 4s-ul dimineata de pe noptiera de la incarcat pe la ora 8:30 si-l pun inapoi seara pe la 12:30 cu cca 20% baterie. Folosesc foarte mult mail pe 3g si aproape deloc wifi. Mi se pare extrem de rezonabil atat cat tine o zi intreaga. La fel era si ip4. Nu simt nicio diferenta. In schimb nu mai exista niciun fel de probleme cu butonul home sau cu senzorul de proximitate, care mie cel putin mi-a mancat viata la ip4. E adevarat ca am avut din primele modele at&t.

  8. @Pascal,
    daca-l tii toata noaptea la incarcat (sau orice perioada mult mai mare de timpul de ~o ora si jumatate pentru un full charge) o sa ajungi cu el noaptea din ce in ce mai descarcat acasa 😉

  9. …e cam de prost gust, să te chinui sa inchizi din functii, ca să te țină bateria…apoi, când te grăbești, să vezi că nu-ți încarcă nu’ș ce, pentru că ai uitat funcțiile dezactivate…
    Cât ține, ține, apoi îl pui la încărcat și asta e….dacă ține o zi, e ok….

  10. @Icetkk eu am sgs1 si il las foarte mult la incarcat, iar bateria pare ca ma tine din ce in ce mai mult……asta nu inseamna ca nu-mi mai vand telefonul si nu-mi mai iau iphone 4:D

  11. Dacă a fost doar o îmbunătățire ușoară, înseamnă că acele “porcării” nu consumau mare lucru, deci soluția dezactivării lor este doar un PLACEBO.