iOS 5, iPhone 4S si o posibila rezolvare a problemei autonomiei bateriei

9

    V-am spus acum cateva zile ca inginerii companiei Apple au contactat posesori de iPhone 4S pentru a incerca sa determine ce anume cauzeaza problemele cu autonomia bateriei. Deocamdata nimic nu s-a aflat despre ceea ce au descoperit ei si probabil nici nu vom afla ceva insa pentru voi am o metoda care ar putea rezolva in parte problema cu autonomia bateriei atat in iOS 5 cat si in iPhone 4S. Totul se rezuma la functia GPS si la modul in care GPS-ul din terminalele noastre este utilizat de sistemul de operare.

     In Settins>Location Services>System Services avem posibilitatea de a alege pentru ce este folosit GPS-ul de catre iDevice-ul nostru. In imaginea de mai sus aveti listate optiunile disponibile si dintre ele Setting Time Zone pare a fi cea care cauzeaza probleme. Aparent in iOS 5 GM ar fi existat un bug pentru aceasta optiune si acel bug ar genera probleme cu autonomia bateriei deci setarea optiunii pe OFF ar trebui sa rezolve problema. Daca tot suntem aici va recomand sa setati pe OFF si : Traffic, Location-Based iAds, Diagnostigs & Usage si Cell Network Search. Traffic afiseaza informatii despre trafic in Maps deci este inutila pentru noi, de iAds nu aveti nevoie, sigur nu vreti sa trimiteti informatii despre usage la Apple, telefonul “prinde” semnal si fara GPS iar optiunea pentru Compass o puteti inchide daca nu il folositi in aplicatia Maps. Majoritatea functiilor de acolo nici nu ar trebui sa fie active pentru ca practic nu va ajunga in adevaratul sens al cuvantului si consuma baterie foarte multa.

    Teoretic setarea GPS-ului pe OFF ar trebui sa inchide automat atoate aceste servicii insa eu va recomand sa le dezactivati oricum pentru ca s-ar putea sa observati imbunatatiri in ceea ce priveste autonomia bateriei. Nu stiu daca metoda acesta va rezolva in totalitate problema pentru iPhone 4S deoarece acolo vorbim despre un consum ridicat chiar si in timpul utilizarii insa zilele urmatoare va voi spune ce efect a avut dezactivarea functiilor pe terminalul meu.