Samsung cere codul sursa al iPhone 4S si planul de subventii al operatorilor din Australia

    Vazand ca nu are sanse in a bloca vanzarile iPhone 4S in baza brevetelor pentru tehnologii de telecomunicatii, Samsung cere acum unei instante australiene sa oblige compania Apple sa ii arate codul sursa a iPhone 4S dar si planul de subventii pe care Apple l-a convenit cu operatorii australieni. Practic Samsung doreste sa verifice codul sursa al iPhone 4S pentru a vedea ce brevete de inventie incalca terminalul companiei din Cupertino si acesta este un semn ca Samsung nu prea mai are cu ce sa atace compania Apple in instante.

Samsung are demanding the source code for iPhone 4S firmware as well as Apple’s agreements with all major Aussie telco’s as it looks to ban iPhone 4S here.The demand came today as Samsung faced yet another legal showdown with foe Apple, who claim the South Koreans infringed iPhone and iPad patents, and have already succeeded in gaining a temporary ban on sale of Galaxy Tab 10.1 here.

   Pe de alta parte mi se pare exagerata cererea de viziona contractele privind subventiile oferite de catre operatorii australieni pentru terminalele iPhone. Samsung sustine ca subventiile oferite pentru iPhone sunt atat de mari incat operatorii nu pot oferi subventii pentru smartphone-urile companiei asiatice. Din punctul meu de vedere cererea aceasta denota disperarea celor de la Samsung si vanzarile slabe pe care terminalele le au in Australia. Operatorii pot incheia contractele de subventii cum doresc avand in vedere ca totul se face pentru a spori vanzarile terminalelor care au cea mai mare popularitate in randul consumatorilor.

It goes to show that since the iPhone 3G was made available in Australia in July 2008, the impact on the market for every iPhone product has been significant, and has lead to a substantial increase … in market share by revenue,” Cochrane said in court today. 

If subsidies are given for the iPhone 4S, there are less to go around for my client’s products.

    In Australia Apple a reusit sa blocheze vanzarile de tablete Samsung Galaxy Tab 10.1 si e foarte probabil ca vanzarile de terminale iPhone sa nu fie blocate avand in vedere cererile celor de la Samsung.