Jony Ive si alti angajati ai Apple vor fi audiati in procesele cu Samsung

    Ieri Samsung a cerut unei instante din Australia sa ii ofere acces la codul sursa al iPhone 4S dar si la documentele care descriu planurile prin care operatorii australieni ofera subventii pentru terminalele iPhone. Astazi compania coreeana cere unei instante din SUA ca Jony Ive, Douglas Satzger, Shin Nishibori si Christopher Stringer sa fie audiati in procesele dintre cele doua companii. Audieri preliminare au fost cerute in prezenta avocatilor celor doua companii insa deocamdata toti angajatii au refuzat cererea celor de la Samsung invocand varii motive. Avand in vedere refuzul angajatilor Apple, o instanta din SUA a decis ca data limita pentru audieri sa fie extinsa iar in cursul acestei luni ele vor avea loc.

Mr. Satzger is a former Apple employee represented by separate counsel.  He is unable to sit for deposition before November 1 because, during the month of October, his lawyer has a full deposition schedule in a separate class action matter.

Mr. Nishibori is unable to sit for deposition before November 1 because he currently is on a voluntary leave of absence from Apple.

Mr. Ive is unable to sit for deposition before November 1 for personal reasons.

Mr. Stringer is unable to sit for deposition before November 1 because of work and scheduling conflicts.

   Toti cei pe care Samsung cere sa ii audieze sunt membri ai echipei de design care a dezvoltat iDevice-urile pe care le folosim astazi si prin marturiile lor Samsung incearca sa isi dovedeasca nevinovatia. Desigur ca vorbim despre un proces lung, de durata in care marturiile angajatilor Apple probabil nu vor oferi prea mult ajutor companiei Samsung. Interesant este ca ei sunt folositi pentru a demonstra ca design-ul iDevice-urilor nu a fost copiat si dupa ce brevetele de inventie pentru tehnologii GSM nu au ajutat Samsung sa blocheze lansarea iPhone 4S in anumite tari, se pare ca planul de rezerva este cel pe care mizeaza Samsung.

    Daca vor avea succes sau nu in a isi demonstra vinovatia vom afla abia anul viitor.