Siri poate raspunde la comenzi personalizate cu ajutorul unui hacker

    In weekend va aratam ca Siri poate rula fara probleme pe iPhone 4 si iPod Touch 4G iar astazi va arat ca Siri poate raspunde la comenzi personalizate scrise de catre utilizatori. Un hacker indian care lucreaza pentru Github a reusit sa filtreze traficul facut de Siri pe internet si a reusit sa “convinga” asistentul din iOS 5 sa ruleze comenzi personalizate pe care inainte nu le recunostea. In imaginea de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza Hubot, un robot virtual al companiei Github insa ceea ce a reusit hackerul indian ar putea duce la transformarea Siri intr-un sotfware capabil sa faca aproape orice dorim noi.

     chpwn l-a ajutat pe indian sa filtreze traficul si sa oblige Siri sa ruleze comenzile pe care nu le recunostea inainte si totul a fost facut prin interpunerea unui server intre Siri si serverele Apple astfel ca aceste comenzi personalizate au ajuns la serverul indianului care a obligat Siri sa ruleze anumite functii. Din pacate aceasta descoperire nu va duce de una singura la posibilitatea de a deschide aplicatii folosind comenzi vocale insa prin intermediul ei Siri poate “invata” lucruri noi fara ca Apple sa le implementeze in serverele sale.

     Va fi vreodata disponibila aceasta metoda de a forta Siri sa faca tot ce dorim noi? Probabil ca da avand in vedere ca pentru iPhone 4S nu este nevoie sa piratam sistemul conceput de Apple.

3 COMENTARII

  1. […] v-am spus ca un hacker a reusit sa filtreze traficul de internet facut de catre Siri si a reusit sa “convinga” asistentul celor de la Apple sa ruleze comenzi personalizate. Practic Siri poate raspunde fara probleme la orice fel de intrebari atat timp cat primeste […]