Video: Tim Cook si felul in care a schimbat compania Apple de cand este CEO

   Tim Cook este CEO al Apple de doar cateva luni de zile insa in aceasta perioada a facut cateva schimbari subtile in cadrul companiei din Cupertino. Totul a inceput cu un program filantropic pornit imediat dupa preluarea functiei de CEO, a continuat cu promovarea lui Eddy Cue in functia de senior vice president, a continuat cu reorganizarea departamentului care dezvolta produsele dedicate mediului educational, etc. Tim Cook incearca sa fie mai apropiat de angajati, trimite mai multe mail-uri echipei de ingineri de la Apple si se implica in domenii in care Steve Jobs nu arata prea mult interes.

In recent weeks, Mr. Cook has tended to administrative matters that never interested Mr. Jobs, such as promotions and corporate reporting structures, according to people familiar with the matter. The new chief executive, 50 years old, has also been more communicative with employees than his predecessor, sending a variety of company-wide emails while addressing Apple employees as “Team,” people close to the company said.

Mr. Cook once asked an employee demoing a new feature, “tell me again how this helps me sell more phones.”

     Poate mai important decat tot ce am mentionat mai sus este faptul ca Tim Cook se gandeste la posibila plata a dividendelor acitonarilor sau la cumpararea unei parti a actiunilor vandute de catre Apple. Compania are o rezerva monetara de peste 81 de miliarde de dolari si Tim Cook ar putea da ceva inapoi investitorilor desi Steve Jobs a fost tot timpul impotriva unei asemenea actiuni. Tim Cook va conduce Apple intr-un alt mod, este si normal avand in vedere ca el spre deosebire de Steve Jobs vine dintr-un alt mediu si vom vedea in anii viitori daca stilul lui Cook va intari si va ajuta la cresterea companiei Apple.

5 COMENTARII

  1. @Flrazvan: Apple este listată la bursă în SUA, așa că nu are acționar majoritar (dacă ar avea, ar fi delistată). De aceea, la AGA se votează de regulă ordinea de zi propusă de management (“opoziția” este fragmentată).

    @gxg: De când a revenit Jobs, totul a mers pe investiții, compania a crescut și a ajuns pe primul loc în lume, toți sunt fericiți așa.