Un operator de telefonie mobila din Cehia refuza sa mai comercializeze iPhone 4S

   Un operator de telefonie mobila din Cehia a anuntat astazi ca scoate din oferta sa toate terminalele iPhone comercializate de catre Apple, inclusiv noul iPhone 4S care abia a fost lansat. Motivul acestei decizii sta in refuzul de a accepta termenii si conditiile impuse de catre Apple pentru comercializarea dispozitivelor sale si decizia pare tardiva avand in vedere ca operatorul comercializa deja iPhone-uri. Operatorul ceh Telefonica este probabil primul care se opune politicii companiei Apple si exista posibilitatea ca in viitor alti operatori mai importanti sa ia decizii similare.

Telefonica Czech Republic AS won’t sell Apple’s new iPhone 4S and will end sales of all Apple’s models because of Apple’s business terms, Hospodarske Noviny reported, citing Telefonica’s local spokesman Hany Farghali.

Czech units of Vodafone Group and T-Mobile International AG will start selling Apple’s iPhone 4s today, the newspaper added.

    Probabil la operatorul Telefonica terminalul iPhone nu genera vanzari foarte mari altfel nu imi imaginez cum de a fost conducerea companiei de acord sa renunte la toate terminalele iPhone. Primul pas a fost facut impotriva conditiilor impuse de catre Apple si acum ramane de vazut care mare operator va lua o atitudine similara.