Un operator din SUA a refuzat sa vanda terminalul iPhone 4S din cauza conditiilor impuse de Apple

    Saptamana aceasta v-am spus ca un operator din Cehia a refuzat sa comercializeze terminalele iPhone din cauza conditiilor impuse de catre compania din Cupertino. Ei bine astazi au aparut informatii conform carora operatorul U.S. Cellular ar fi facut exact acelasi lucrul anul acesta. CEO-ul operatorului a declarat intr-o conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare ca a avut discutii cu Apple pentru preluarea si comercializarea terminalului iPhone 4S in propria retea insa a refuzat deoarece, conditiile impuse de compania din Cupertino nu erau viabile din punct de vedere al profitabilitatii.

Dillon said that the carrier had the opportunity to sell the iPhone but that Apple’s “terms were unacceptable from a risk and profitability standpoint.” Dillon added that the potential strain on the company’s network was not a factor in the decision, and that U.S. Cellular remains open to carrying the iPhone in the future.

    U.S. Cellular este pe locul 6 in topul operatorilor de telefonie mobila din SUA insa este al doilea despre care stim ca a refuzat sa preia iPhone-ul celor de la Apple. Aceste informatii dovedesc faptul ca anumite companii au puterea de a refuza gigantul din Cupertino si poate aceasta decizie va da si altora puterea de a face acelasi lucru. Daca marii operatori de telefonie mobila vor refuza sa accepte conditiile impuse de catre Apple atunci este destul de probabil ca preturile terminalelor sa scada, compania putand fi dispusa sa reduca cerintele pentru subventionarea preturilor dispozitivelor.

7 COMENTARII

  1. Poate targetul lor sunt cartelarii , deci e normal sa refuze sa vanda telefoane foarte scumpe si sa nu aiba cui sa propuna abonamente de 50-80$ .

    Ai vedea in Romania Digi.mobil sa vanda iPhone 4S ?

  2. Si uite asa sunt majoritatea firmelor care intai se uita la buzunarul propriu si din cauza ciolanului prefera sa nu riste…Si uite asa ne plafonam…Where are those risk takers Steve used to talk about?….

  3. Sa nu zica nici o firma ca nu-i profitabil sa vinzi iphoneuri… Sprint din sua s-a rugat de apple sa aibe dreptul de a vinde, altfel riscau sa deie faliment…

  4. Nu cred că este vorba de a avea “puterea de a refuza”, ci mai degrabă neputința de a face față cerințelor stricte care sunt impuse acelora care vor să vândă iPhone. După care respectivii operatori, picați la selecția operatorilor organizată de Apple, își mai fac un pic reclamă susținând că ei sunt aceia care au refuzat, de parcă Apple s-ar fi rugat de ei și ei n-au vrut să cedeze … mai degrabă este vorba de vulpea cu strugurii sau de șoricelul cu elefantul.

  5. @4. da nene…toti care refuza sa il vanda e clar ca vor reclama….nu e asa…apple are niste termeni, iar pur si simplu vanzarea acelui telefon la abonament = profit spre ZERO, si atunci de ce te-ai mai chinuii? Stiind deja ca abonamentele de iPhone au foarte multe minute, au internet inclus si foarte RAR se face cost suplimentar.

  6. Nu Tigris – nu e vorba de vulpea cu strugurii – e vorba de lacomia Apple care ia toti banii, cu care se vinde terminalul, adica 600 si ceva de dolari, minim- ramane doar contractul pt operatori .

  7. …pai mai Marius hai sa ne intelegem… tu spui ca sa-mi impart eu “mar” cu portocalele si cu rosiile profitu’ cand doar eu investesc bani grei in tehnologie si ei nimic? Pai daca vor telefonul meu bine , daca nu tot bine…nimeni nu-i obliga… ei castiga un pic din produsul meu si din abonamente…acolo unde ar’ trebui ei sa umble!!!