Un operator din SUA a refuzat sa vanda terminalul iPhone 4S din cauza conditiilor impuse de Apple

    Saptamana aceasta v-am spus ca un operator din Cehia a refuzat sa comercializeze terminalele iPhone din cauza conditiilor impuse de catre compania din Cupertino. Ei bine astazi au aparut informatii conform carora operatorul U.S. Cellular ar fi facut exact acelasi lucrul anul acesta. CEO-ul operatorului a declarat intr-o conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare ca a avut discutii cu Apple pentru preluarea si comercializarea terminalului iPhone 4S in propria retea insa a refuzat deoarece, conditiile impuse de compania din Cupertino nu erau viabile din punct de vedere al profitabilitatii.

Dillon said that the carrier had the opportunity to sell the iPhone but that Apple’s “terms were unacceptable from a risk and profitability standpoint.” Dillon added that the potential strain on the company’s network was not a factor in the decision, and that U.S. Cellular remains open to carrying the iPhone in the future.

    U.S. Cellular este pe locul 6 in topul operatorilor de telefonie mobila din SUA insa este al doilea despre care stim ca a refuzat sa preia iPhone-ul celor de la Apple. Aceste informatii dovedesc faptul ca anumite companii au puterea de a refuza gigantul din Cupertino si poate aceasta decizie va da si altora puterea de a face acelasi lucru. Daca marii operatori de telefonie mobila vor refuza sa accepte conditiile impuse de catre Apple atunci este destul de probabil ca preturile terminalelor sa scada, compania putand fi dispusa sa reduca cerintele pentru subventionarea preturilor dispozitivelor.