Apple incearca sa breveteze viitoarea cartela SIM virtuala

   S-a tot zvonit ca Apple ar urma sa produca terminale iPhone care nu ar mai permite introducerea unor cartele SIM si iata ca primul brevet de inventie legat de aceasta tehnologie a fost trimis de catre companie pentru inregistrare. Apple prezinta un terminal iPhone in care cartela SIM nu ar avea loc insa dispozitivul ar permite utilizatorilor sa isi cumpere un abonament direct din terminal. Desigur ca dispozitivele ar permite si identificarea unui abonat in baza unor informatii oferite de operator astfel ca iPhone-ul sa se poata conecta la retea si sa aiba disponibile toate optiunile unui abonament existent.

Apple states that it would be desirable to be able to provide improved ways in which to provide users with the ability to purchase and use wireless network services without the need of a SIM Card. The secondary benefit of switching to a Virtual SIM Card, Apple states, is that it will improve security while allowing Jony Ive and his team to do what they do best: Design an ever thinner, astoundingly beautiful, next generation iPhone.  

   Sistemul celore de la Apple este foarte complicat, este departe de a fi utilizat la scara larga si descrie posibila utilizare a tehnologiei NFC pentru a identifica un abonat. Practic Apple doreste sa schimbe complet modul in care interactioneaza un telefon mobil cu reteaua unui operator de telefonie mobila insa demersurile celor de la Apple trebuie sustinute de operatori altfel totul este in zadar. Eu unul as fi extrem de bucuros daca Apple ar renunta la cartelele SIM si mi-ar permite sa imi setez abonamentul direct din terminal iar ca bonus as avea un mana un dispozitiv mai subtire fara locas SIM.

18 COMENTARII

 1. @Raffa Apple nu ofera servicii de telecomunacatii! Abonamentul iti vei cumpara la oricare dintre retele din lume ori prin terminal ori la sediile lor…. dar este destul de complicatat traba, eu personal nu cred ca va fi asa ceva intr-un smartphone/telefon-mobbil.

 2. Nu e, ceea ce propune Apple presupune posibilitatea de a utiliza terminalul in orice retea fara probleme. Primul pas a fost facut cu versiunea world mode a iPhone 4S.

 3. am inteles ca te poti loga la orice operator cind cumperi iphone-ul,dar daca se intimpla sa iti ajunga in service,cum faci?de pe ce suni sau pe ce esti sunat daca tu nu ai cartela sau alt iphone pe perioada service-ului?aici e buba….plus ca ar trebui sa iti mute toate contactele in alt iphone sau ma rog le dai jos din iCloud,dar daca nu iti dau alt iphone esti pa,ca acolo ai tot…in iCloud….

 4. Da – ceva aberatie. Operatorii ar trebuie sa faca o retea de routere NFC.
  Avand in vedere ca NFC inseamana Near Field Communication – reteaua aia ar trebui sa fie foarte costisitoare. Bineinteles costurile ar trebui suportate doar de operatori, ca Apple nu se baga la asta.
  Pt ce ? Ca sa faca Apple, poate, un telefon mai subtire ?

 5. Un alt “avantaj” in cazul Ro: nu vei mai putea achizitiona acel nou iphone odata cu lansarea in US sau UE (ex Franta/UK) fiind nevoit sa astepti aducerea lui oficiala de operatorii din Ro (in cel mai bun caz dupa cateva saptaluni). Really looking forward to that. NOT.

 6. daca ar vrea ar reusi sa bage o cartela intr-un ipod touch,sa nu uitam cit de mare e camera de 8(ca si adincime in terminal),nu cred ca slotul pt cartela e mai gros…

 7. Si daca vreau sa schimb telefonul? Cu cartela, in jumatate de minut o schimb si vorbesc de pe telefonul sotiei – motivele pentru care fac asta sunt diverse – poate am un iPhone si un Nokia si vreau sa folosesc la repezeala acelasi abonament pe ambele telefoane? iPhone-ul ramane urgent fara baterie comparativ cu un telefon obisnuit. Daca nu am incarcatorul la mine, doar schimb cartela. Daca folosesc mai multe cartele pe un singur telefon? Sau am un dual sim? E ciudata si foarte restrictiva aceasta masura. Mult mai restricitva decat ceea ce am vazut pana acum la Apple. Te tine legat cu lanturi de un anumit device, fara posbilitatea de a il schimba [asta am inteles eu din articolul de mai sus, dat fiind ca identificarea abonatului se face dupa terminal … stupid].
  Sincer n-as vrea sa vad asa ceva implementat niciodata pe nici un telefon. Mao bine se gandesc la modalitati de a micsora cartela. Sunt convins ca exista aceasta posibilitate si e mai ieftina decat cea a eliminarii complete a simului

 8. @williamxd cred ca te-ai cam grabit. Nu sunt chiar atat de rare “cazurile” celor care au deja 4s…nu ca ar fi asta o conditie pt a pute posta o parere…

 9. @Williamxd: Te-ai gandit vreodata ca nu toti cei care posteaza pe aici sunt fani inversunati ai ideviceurilor? Eu am iPhone si nu i-am facut altar cum au procedat destui posesori. Sincer, e o unealta si atat. Si din pacate, o unealta media ca si functionalitate. Designul e ok. Functionalitatea putea fi imbunatatita … cu mult …