Apple incearca sa breveteze viitoarea cartela SIM virtuala

   S-a tot zvonit ca Apple ar urma sa produca terminale iPhone care nu ar mai permite introducerea unor cartele SIM si iata ca primul brevet de inventie legat de aceasta tehnologie a fost trimis de catre companie pentru inregistrare. Apple prezinta un terminal iPhone in care cartela SIM nu ar avea loc insa dispozitivul ar permite utilizatorilor sa isi cumpere un abonament direct din terminal. Desigur ca dispozitivele ar permite si identificarea unui abonat in baza unor informatii oferite de operator astfel ca iPhone-ul sa se poata conecta la retea si sa aiba disponibile toate optiunile unui abonament existent.

Apple states that it would be desirable to be able to provide improved ways in which to provide users with the ability to purchase and use wireless network services without the need of a SIM Card. The secondary benefit of switching to a Virtual SIM Card, Apple states, is that it will improve security while allowing Jony Ive and his team to do what they do best: Design an ever thinner, astoundingly beautiful, next generation iPhone.  

   Sistemul celore de la Apple este foarte complicat, este departe de a fi utilizat la scara larga si descrie posibila utilizare a tehnologiei NFC pentru a identifica un abonat. Practic Apple doreste sa schimbe complet modul in care interactioneaza un telefon mobil cu reteaua unui operator de telefonie mobila insa demersurile celor de la Apple trebuie sustinute de operatori altfel totul este in zadar. Eu unul as fi extrem de bucuros daca Apple ar renunta la cartelele SIM si mi-ar permite sa imi setez abonamentul direct din terminal iar ca bonus as avea un mana un dispozitiv mai subtire fara locas SIM.