Prima Pagina Apple Apple inregistreaza noi brevete de inventie pentru tehnologia OLED

Apple inregistreaza noi brevete de inventie pentru tehnologia OLED

    Apple a evitat sa foloseasca tehnologia OLED in terminalele sale din diverse motive insa in acelasi timp a cautat sa imbunatateasca modul in care functioneaza ecranele echipate cu ea. Recent companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie care descrie o tehnologie care imbunatateste autonomia bateriei in timpul utilizarii unui ecran conceput cu aceasta tehnologie. Practic pentru Apple principala problema sta in consumul ridicat de energie al ecranelor atunci, cand afiseaza culoarea alba si tehnologia brevetata de acum pare sa rezolve acest lucru.

The relative power inefficiency in display white spaces using an OLED display may be particularly problematic in certain contexts. For example, certain applications, such as word processing, spreadsheet design and use, database design and use, e-mail, and other business or productivity applications, typically utilize dark or black alphanumeric characters on a white background, such as to simulate writing or printing on a sheet of paper. As a result, these applications may cause the display of large expanses of white background with relatively little area devoted to the non-white alphanumeric characters. Such applications, therefore, may make the use of OLED displays unsuitable or undesirably power intensive for battery powered and/or portable electronic devices, such as handheld devices.

    Apple descrie o metoda prin care un panou OLED ar fi pozitionat in fata unui layer cu background alb iar acel panou OLED transparent si-ar putea schimba culoarea pentru a perimite utilizarea layer-ului si a evita schimbarea culorii ecranului pentru a imbunatati autonomia bateriei. Pe scurt, procedeul explicat de catre Apple permite dezvoltarea de ecrane OLED care consuma putina energie si care pot fi implementate in viitoarele iDevice-uri. Implementarea acestui gen de ecrane ar imbunatati semnificativ autonomia bateriei dispozitivelor noastre insa totul depinde de modul in care va functiona sau nu procedeul descris de catre Apple.

 • marius

  Brevete de inventie scrise pe hartie igienica intr-un anumit moment al zilei.
  Apple ar face bine sa faca produca display-ul respectiv sa vada daca ideile sale sunt viabile, nu sa umple oficiile de brevetare cu tot felul de idei, poate cineva face si productie si apoi sa-i dea in judecata.
  Tot ma mir cum se dau brevete de inventie pe idei nedemonstrate ca valabile.

 • inteleg ca tu mergi zilnic la laboratoarele Apple si discuti cu inginerii despre brevetele astea.

 • cristi

  marius cam are dreptate, fara suparare

 • Claudiu

  In teorie pare foarte buna ideea, mai ales ca afisarea albului e punctul slab al ecranelor oled dpdv al baterie. Poate asa vom vedea displayuri oled si la Apple.

 • Sebastian

  Lol…logic ca inainte sa faca brevetul,au testat in laboratoarele lor diverse prototipuri…

 • Nu e adevarat ma, marius stie mai bine, si cel care il sustine, la fel.

 • @marius “Tot ma mir cum se dau brevete de inventie pe idei nedemonstrate ca valabile”
  Pai cum crezi ca se aproba brevetele alea? pe ochi frumosi? ! :)) au si ei ceva “la mana”
  “poate cineva face si productie si apoi sa-i dea in judecata”>> pai asta-i jmecheria…eu brevetez, tu produci fara acceptul meu/fara sa cotizezi si ajungi cu terminale interzise spre vanzare in diferite tari
  Mananci ce sadesti! 😉

 • icetkk

  @marius
  Extrapoland un pic ceea ce sustii tu, as putea si eu sa inregistrez un brevet pentru un porc zburator, neavand nevoie decat de o schita a porcului, nu?

 • Leo

  @ zaone. Eşti cam fanatic de data asta.
  @ icetkk, Trebuie să ai porcul “funcţional” şi tu călare pe el zburând.
  Consider că, în parte Marius are dreptate. Apple prea mult se concentrează să îi împiedice pe alţii să facă ceva, în loc să inoveze cu adevărat. Iar puzderia de brevete care sunt scoase ca pe bandă, nu fac altceva să întărească ideea.

 • @ Leo: De ce sunt fanatic?

 • Nu inregistrezi un brevet ducan inventia in sine la institutia avizata, cinun proiect al ei.

 • Leo

  @ zaone, Pentru că de data asta nu ai reuşi să vezi în afara cutiuţei mici cu măr pe spate.
  http://articles.businessinsider.com/2011-05-21/tech/29982282_1_apple-stores-steve-jobs-brain

 • Revino cu picioarepe pe pamant. Noi discutam aici despre brevete de inventie si oameni care cred ca ele se trimit la inregistrat fara sa fie testate. Bine ai venit.

 • claudin

  Se pare ca multi citesc, putini inteleg. Nu e vorba de ecranul acela, e vorba de sistemul acela cu folie opaca pozitionata peste ecran. Nu inventam roata, inventam un sistem care merge cu roti. Si fii linistit, MARIUS, Apple are timp sa se ocupe de ambele. Mi se pare normal ca atunci cand inventezi ceva sa brevetezi, De ce sa traga altii foloasele pe barba ta? Ca daca o fi Samsung asa de originala, poate ne spui si noua cine a facut primul LED TV. Nu cred ca stii. Samsung, LG, ei le vand. Dar nu ei le-au inventat, intelegi cum functioneaza? Nu cred…

 • BloodyHeart

  Ca sa obtii un brevet de inventie trebuie sa ai cel putin un produs functional ca nu poti sa brevetezi orice iti trece prin cap pana nu demonstrezi ca si functioneaza chiar la o versiune rudimentara. Asa ca, e posibil apple sa fi venit cu ideea, s-a dus la un constructor si cu indicatiile tehnice al celor de acolo s-a putut face produsul pilot cu care sa breveteze “minunea”.

  De exemplu, acu ceva timp a fost o stire in care un roman a inventat un filtru ptr masini prin care scadea consumul de carburant si crestea si puterea motorului. Si ca sa breveteze utilajul a zis ca i-au trebuit 3 ani de teste.