Unul din zece americani detine un iPhone

    Compania americana comScore tocmai a publicat un studiu de piata in care prezinta cotele de piata ale marilor producatori de telefoane mobile. Compania Apple se claseaza pe locul 4 in topul producatorilor cu o cota de piata de 10.2%, fiind singura companie a carei cota a crescut cu 1.3% fata de luna iunie a acestui an. Din 234 de milioane de americani cu varste mai mari de 14 ani, 24 de milioane detin un terminal iPhone. Pe primul loc se situeaza compania Samsung cu o cota de piata de 25.3%, pe locul doi LG cu 20.6% si pe locul trei motorola cu 13.8%.

     Dintre toate companiile prezente in top, Apple a fost singura care a inregistrat o crestere, in timp ce Samsung a fost singura a carei cota de piata a ramas la fel. Pentru Apple rezultatele sunt si mai interesante deoarece ele nu iau in calcul terminalul iPhone 4S care tocmai a fost lansat si a generat in jur de 2 milioane de comenzi in SUA in doar trei zile de la lansare. Practic in doar patru ani compania Apple a ajuns sa aduca un terminal iPhone in casele a zeci de milioane de americani si aceasta este o adevarata realizare pentru o companie care nu mai construise telefoane mobile pana in 2007.

7 COMENTARII

  1. oricum ar fi zaone trebuie sa fim sinceri,iphonul nu este facut pentru toate buzunarele.Sunt multi care doresc sa aiba acest terminal desi intra pe acest blog si critica informatiile de prosi contra.Daca apple ar fi dorit o cota mai mare de piata ar fi lasat pretul mai mic ca au de unde castiga enorm la un terminal.Dar pt ei sun mai importanti bani,cifrele mai ales din ceea ce se intelege din autobiogragfia lui Steve.Poate ca nici noul CEO nu va schimba mult in acest sens.Sincer sa fiueu am folosit iphone pt ca eram curios si dupa ce am vazut cum merge nu am mai vrut alt telefon si aici vorbesc din punctul meu de vedere.Eu zic ca intr-un idevice eu am tot ce vreau si ce este mai util pt minw,nu sunt interesat de bluetooth cum cred androizi sa schimb manele sau foto intre terminale,epoca asta a apus demult.Eu am nevoie de aplicatii care ma ajuta sa trimet un fax dupa telefon sau ipad etc,si nu de al face un ecran cat mai customizat sau mai stiu eu ce.Deci intrun cuvant stabilitatea IOS ma cucerit desi preturile mi se par exagerate.Sa presupunem ca o familie de 4 membri sot-sotie-2 copii doresc sa aiba toti iphone cat ar trebui sa cheltuiasca? si aicia vorbim de persoane normale cu serviciu sotii si copii elevi sa zicem.Eu cred ca nu sunt prea multi ce isi permit si aicia inchid m-am abatut mult de la subiect

  2. Apple a fost în creștere cât lumea încă aștepta lansarea iPhone 4S și se abținea să cumpere, îmi dau seama că acum creșterea s-a accentuat și mai mult!

    @Luca: Nu sunt mulți care-și permit, “doar” 10% din americani! 🙂

  3. mha nu stiu ce sa zic,imi amintesc si eu de perioada cand lucram in romania si nu aveam nici macar un pc fix de masa cum se spune,si acum am ajuns sa am tehnologia cea mai scumpa,bine ca muncesc pt ea nu fur,dar totusi imi dau seama cati sunt care nusi permit un smartphone de ultima ora,sau mai sunt alti care au bani si nu cumpara ca nu stiu sa le foloseasca,oricum cota IOS va ramane mica atat la PC cat si la telefoane si asta datorita preturilor e clar.

  4. Salut,

    @Luca Eu unul prefer ca apple sa nu aiba cea mai mare cota de piata. Si asta din simplul motiv ca iPhone este totusi un telefon de clasa superioara. Daca piata se va satura cu terminale apple, unde ar mai fi farmecul?

  5. @Luca: Te vei mira insa bluetoothul poate fi folosit la multe altele in afara de a trimite “manele” si foto. Sincronizarea telefonului cu Outlook-ul, a doua telefoane intre ele, trimiterea de contacte foarte simplu de la un telefon la altul – nu inseamna … manele.
    Lipsa bluetoothului m-a costat pe mine cativa euro buni in Grecia, fiind nevoit sa trimit niste documente pe mail in loc sa le trimit direct prin bluetooth pe computerul de unde voiam sa le scot la imprimanta. Daca eram destept le tineam pe un Sony Erricson pe care il folosesc pe alta cartela, ala are posibilitatea de a printa direct la imprimantele cu bluetooth. Pentru unii pare de-a dreptul incredibil insa lumea nu incepe si nu se termina cu Apple. In famila mea sunt doar doua device-uri Apple, si cateva zeci din alte modele. Credeti-ma ca sunt frustrat ca nu pot schimba nici un fel de fisiere cu ei.

  6. Studiul de mai sus e Smartphones + nonsmartphones .

    10% e foarte bine , avand in vedere ca sunt 100% smartphones . Restul nu se stie cate smartphone sunt in acea cifra si cate telefoane cu clapeta , butoane , etc .

  7. Mi se pare incorect spus “Unul din zece americani detine un iPhone”, acest studiu este facut pe “Mobile subscribers”.