Apple isi rasplateste conducerea pentru rezultatele fiscale ale anului 2011

   2011 a fost anul recordurilor pentru Apple, o companie care acum mai bine de un deceniu avea sa fie preluata de catre Steve Jobs cu doar cateva luni inainte sa intre in faliment. In 2011 Apple a stabilit recorduri in materie de vanzari pentru iDevice-uri, in materie de incasari dar si de profit. In anul fiscal 2011 Apple a incasat nu mai putin de 100 de miliarde de dolari din vazanrea propriilor produse, acesta fiind primul an in care compania din Cupertino a atins aceasta cifra insa cu sigurata nu va fi ultimul avand in vedere ca toate produsele sale se vand extrem de bine.

   Pentru a isi rasplati membrii echipei de conducere, Apple a oferit cate 150.000 de actiuni celor 6 vicepresedinti care au avut grija ca iDevice/Mac-urile sa aiba parte de vanzari bune. Scott Forstall, Bob Mansfield, Peter Oppenheimer, Phil Schiller, Bruce Sewell, Jeff Williams si Eddy Cue(care a fost doar promovat). Primii 6 vor primi 150.000 de actiuni in cadrul companiei Apple insa le vor putea vinde integral abia in anul 2016 daca raman la conducerea companiei. Eddy Cue va primi doar 100.000 de actiuni la compania Apple ca bonus pentru promovarea recenta.

   Interesant este ca Jony Ive, omul care a produs design-ul iDevice-urilor noastre, nu a primit un bonus pentru munca depusa in ultimul an si cred ca in viitor vor iesi multe zvonuri in urma acestei decizii a companiei Apple. Actiunile primilor 6 vicepresedinti valoreaza 60.000.000 de dolari in momentul de fata iar cele ale lui Eddy Cue 40.000.000 de dolari.