iPhone, difuzorul de la baza si de ce plasarea sa ar fi gresita la unele terminale Android

    Toate iDevice-urile companiei Apple au difuzorul amplasat in partea de jos paralel cu suprafata pe care este amplasat dispozitivul. Majoritatea terminalelor Samsung si Motorola au difuzorul amplasat in partea din spate cu grijajul perpendicular pe suprafata pe care este pus telefonul. In cele ce urmeaza va voi prezenta frustrarea unui utilizator care a aflat ca terminalele Android cu asemenea difuzoare au o mare problema. Omul nostru s-a trezit tarziu intr-o zi si a ratat o intalnire importanta pentru ca isi pusese Samsung Galaxy S II-ul pe pat cu difuzorul lipit de pat si aparent din aceasta cauza nu a auzit alarma care a sunat dimineata. Omul a facut un experiment pentru a vedea cum se aude o alarma setata pe un Samsung Galaxy S II care este ampalsat pe un pat cu un cearsaf pe el si a observat ca difuzorul dispozitivului nu se aude aproape deloc.

The day after I switched from my iPhone 4 to the Samsung Galaxy S II, I woke up late for a meeting. I had set the alarm. I had plugged in the phone. I did everything right, and then I placed the phone screen-up on the corner of my bed, like I have always done, and went to sleep. The alarm did go off, but because the speaker is placed on the back of the phone, it was muted by the bedsheets. As it turns out, any time the Galaxy S II is placed on a flat surface with its screen up, the audio is muddled. If it’s placed on a soft surface — such as a tablecloth or a bed, it is almost entirely muted. After a few days of trying to remember to place the phone screen-down on my bed before falling asleep, and forgetting at least twice, I lost faith in the Galaxy S II’s ability to wake me up. I switched back to an alarm clock, something I haven’t used since 2007.

    Frustrat de aparenta incapacitate a difuzorulul de a functiona corect, omul a schimbat terminalul cu un Samsung Galaxy Nexus si s-a lovit de aceeasi problema. Cautand pe internet a decoperit ca majoritatea terminalelor Samsung si Motorola au difuzorul amplasat in partea din spate a terminalului si problema pe care o experimenta el o regasesc si altii. Acum la iPhone-ul detinut anterior de el difuzorul era paralel cu orice suprafata pe care era asezat si putea reproduce sunetele fara probleme, spre deosebire de terminalele Android. Pentru el plasarea difuzorului in partea de jos este o decizie foarte buna din partea celor de la Apple, decizie care nu ar avea legatura doar cu design-ul terminalelor.

     Pareri, opinii? Sunteti de acord cu explicatia privind amplasamentul difuzorului sau nu?