8.4% dintre posesorii de telefoane mobile din Romania detin un smartphone

15

    In Romania telefoanele nu prea destepte si ieftine se regasesc in buzunarele a peste 90% dintre posesorii de telefoane mobile, in timp ce doar 8.4% dintre consumatori au achizitionat un smartphone. Informatiile vin dintr-un studiu facut de GFK, studiu care plaseaza Romania in pe ultimul loc intr-un top al catorva tari din regiune. Slovenia este tara in care se gasesc cei mai multi detinatori de smartphone-uri si in Romania se gasesc mai putini decat in Letonia, Estonia, Serbia si chiar Kazahstan, tari pe care noi le privim “de sus”.

Detinatorii de telefoane inteligente reprezinta un target atractiv pentru industria publicitatii, deoarece probabilitatea de a-i atinge prin publicitatea online este considerabil mai mare in comparatie cu detinatorii de telefoane clasice. In contrast cu acestia, detinatorii de smartphone sunt mai activi in accesarea internetului de pe telefonul mobil si prezinta un interes mai mare fata de serviciile online, cum ar fi cumparaturile online sau internet banking.

    Din pacate studiul nu spune cate milioane de posesori de telefoane mobile exista in aceste tari si cred ca aceasta informatie ar fi contat enorm de mult. In rest, studiul readuce in atentie faptul ca Romanai este o tara saraca, mult mai saraca decat altele pe care noi le privim adesea “de sus” desi nu ar trebui.