Video: Siri ruland pe iPhone 3GS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kRGY9BqQ-QM[/youtube]

    Acum mai bine de o saptamana aflam ca Siri poate functiona fara probleme pe iPhone 4 si iPod Touch 4G insa astazi aflam ca noul asistent implementat de catre Apple in iOS 5 functioneaza si pe iPhone 3GS. Clipul video de mai sus demonstreaza cat se poate de bine acest lucru si observati ca Siri functioneaza bine pe vechiul terminal al celor de la Apple. Partea buna este ca Siri a fost deja portat pe iPhone 3GS si portul vine de la chpwn si Steve-Throughton Smith, oamenii care au portat sistemul si pe iPhone 4/iPod Touch 4G.

    Va fi disponibil Siri pe iPhone 3Gs in curand? Probabil ca nu. Ryan Petrich lucreaza deja la implementarea plugin-ului Activator in Siri insa lansarea unei versiuni a Siri pentru iPhone 3GS/4 si iPod Touch 4G depinde de lansarea unei solutii de jailbreak pentru iPhone 4S si desigur de descoperirea unei metode prin care Siri poate fi lansat legal pentru utilizatori.

13 COMENTARII

  1. E senzorul de proximitate. Siri e facut pentru a putea fi folosit si atunci cand ai telefonul la ureche astfel ca activeaza senzorul pentru a vedea daca tii telefonul la ureche sau nu.

  2. Zaone sa stii ca apreciez efortul tau spunandu-ne sa nu ne facem sperante cu portarea siri pe terminale mai vechi dar pana la urma trebuie sa recunosti ca acest port va “scapa” pe undeva ..se pare ca tot mai multi au acces la solutie 🙂

  3. Za, ai scris undeva pe aici ca Siri o sa aiba probleme sa ruleze pe single core. M-am uitat pe net si am inteles ca fisierul audio cu comanda, comprimat, este trimis spre server, unde se prelucreaza informatia si se trimite rezultatul, care fie e cod ce se ruleaza, plus voce. In principiu, poate sa mearga si Iphone 3G sau Lion… Asa ca Apple sa faca bine sa-l implementeze, altfel o sa fie bombardata zilnic de mail de la toti posesorii de idevice 😉

  4. @Chatagra: E ultima oara cand mai spun ca APPLE NU VA PORTA SIRI PE VECHILE iDEVICE-URI, pentru cine are ochi as vada. Viitoarele comentarii in care mai vad ce s-a scris de tine le sterg instant. M-am plictisit sa repet aceeasi chestie de 1000 de ori cand am scris in toate articolele deja.

  5. TheDog esti chior frate ? Taman ce ai un video mai sus in care TI SE ARATA ca Siri merge si pe procesoare single core , iar pe urma vi tu cu un comentariu ca asta : ‘siri merge doar cu A5 … . hahahahah ‘ .Jizas Craist omule ……. 😐
    Singura problema e faptul ca Apple cu va implementa oficial niciodata Siri pe device-uri mai vechi , de ce sa ofere full suport pt terminale vechi cand e mai bine (pt ei bineinteles) sa cumperi unul nou , nu e logic ?
    Folositi-va mintea un pic frate inainte sa veniti cu comentarii din astea ……

  6. “Siri was created only for iPhone 4S!”

    Nu ii trebuie procesor sa mearga, ii trebuie net, 3G sau Wi-FI ! Insa, serverul general SIRI, accepta informatii numai de pe 4S. Daca intr-adevar l-ar fi creat si pentru 3G/3Gs, update-ul 3G/3Gs-ului la iOS 5 trebuia automat sa-l instaleze! Dar c’mon, a fost strategie de marketing au pus SIRI pe apple.com toata lumea l-a vazut, milioane de precomenzi, iar in continuare pentru a nu avea toti acces la ea, l-au facut just44s.. in concluzie, vrei SIRI go buy an iphone 4s.

    Si btw Blom, SIRI a fost prezentata lui Steve Jobs, el nu avea habar de ea si nu a avut pana in clipa cand i s-a pus in fata si a intrebat sec “ce e”?! Plus ca el nu se mai ocupa decat de firma, nu si de produse, lumea zice ca pfuai ca Apple va cadea, Steve a fost unul singur si imaginea Apple, dar aia nu inseamna ca din miile de angajati si din miile de genii ce lucreaza la Apple, niciunul nu mai face nimic si Apple cade..